Ezért kapcsold be a kis légbefúvót a repülőn

Járasd a fúvókákat, és söpörd a szőnyeg alá (és a többiek tüdejébe) a levegőben lebegő, könnyebb kórokozókat is.

A pici kis fúvókáknak is van azért szerepe. A repülés és utazás közben elkapható fertőző betegségekre specializálódott szakorvos, Dr. Mark Gendreau szerint segíthet bizonyos kórokozók távoltartásában, ha mindig mennek a miniatűr ventilátorok - írja a Travel and Leisure.

A mikrobák egy százaléka marad csak odabent

A repülők szellőzőrendszere amúgy kifejezetten megbízható a szakértő szerint. A rendszer eredetileg a régebben még önfeledten és teljesen legálisan pöfékelő dohányzó utasok által termelt füst kiszűrésére szolgált.

A 4-5 soros zónákra osztott repülőkben keringő levegő nagyjából 50 százaléka kerül újrafelhasználásra, a maradék 50 százalékot a kívülről érkező friss levegő teszi ki. A szűrőberendezések kiszűrik a levegőben úszkáló mikrobák és por 99 százalékát, a fenti légbefúvókkal pedig a maradékot is távol tarthatjuk magunktól.

shutterstock 1146612428

Az ellen… véd.

Dr. Gendreau szerint azért érdemes bekapcsolni a ventilátorokat, mert a körülöttünk kialakuló légörvények képesek távol tartani, illetve gyorsabban padlóra küldeni a levegőben lebegő, könnyebb kórokozókat is. Valószínűleg persze abban az esetben igazán hatékony csak a felbecsülhetetlen értékű kis testünk köré font légörvény, ha a többiek nem kapcsolják be a ventilátort, a mi harci fúvókáink pedig könnyebben a földre és a többiek tüdejébe fújhatják a kórokozókat. Másoknak ajánlott tehát továbbra is azt hazudni, hogy kifejezetten károsak a miniventilátorok.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.