A rendkívül hasznos és bármilyen edényre ráilleszthető fóliával csak egy baj van: nemcsak a tepsik és a félbevágott avokádók felületéhez ragaszkodik, hanem önmagához is. A Skillet szerint azonban fölöslegesen óvatoskodunk a fóliával, nem kell ugyanis agyműtéteket megszégyenítő, aprólékos mozdulatokkal haladni ahhoz, hogy mindig egyenletesen göngyölődjön az átlátszó csoda.
A megoldás ebben az esetben is a fagyasztó lehet: a lehűtött fóliát kevésbé tölti fel a statikus elektromosság, így nem tapadnak majd egymáshoz a rétegek. Minél több időt tölt a fagyasztóban a folpack, annál könnyebb lesz leválasztani a szükséges méretű fóliadarabokat. Ha pedig csak ideiglenesen tudod beszuszakolni a gyanús rögökkel telezsúfolt fagyasztódba a fóliahengert, az sem nagy baj: állítólag már néhány mélyhűtőben töltött perc is segít.