Talán még az elkészült tészta leszűrése során keletkező égési sérülések is kiküszöbölhetőek a fájdalmasan egyszerű trükkel, ami a Daily Mail szerint forradalmasíthatja a tésztafőzést. Vagyis leegyszerűsítheti. A tészta megszűrését legalábbis. Egy picit.
Így szűrnek a mennyekben
A csodamódszerhez nem kell más, mint egy megfelelő méretű szűrőedény, ami pont beleillik a tésztafőző fazékba. A két edény összefogásával ezek után máris elkerülhetővé válik a szűrő szerencsétlen, béna mozdulatokkal való rögzítése és kiegyensúlyozása, méghozzá úgy, hogy a forró víz sem fog a kezünkre csöpögni. Így már elég egy elegáns mozdulattal kilöttyinteni a vizet a lábasból, és elkerülhető a tészta fazékból-szűrőbe, majd szűrőből-fazékba való átjátszása, nem is beszélve a türelmetlen és éhes tésztarajongók által túl nagy lendülettel átöntött, a könnyű szűrőedényt borulékony ladik módjára dobáló tésztazuhatag okozta tragédiákról.
Good morning to everyone. Just saw this on Facebook and spazzed. pic.twitter.com/YB8qJ2a1g5
— Daibella (@Daibellaaa) October 2, 2017