Így fagyaszd le a banánod

A helyes módszer részletezése mellett a hibás megközelítesek közül is bemutatott párat a Lifehacker.

A tej és a fagyasztott banánok frigyre lépésével a turmixgépekben megszülető selymesen simogató banánhabnál, vagy egy túlérett banán gyors felkarikázásával, lefagyasztásával, majd összeturmixolásával létrehozott krémes banánfagyinál kevés hatékonyabb és költségkímélőbb módszer létezik a gyors lehűlésre. Persze, ha valaki rossz banánlefagyasztási tanácsokba fut a neten, könnyen csapdába csalhatja magát a látszólag pofonegyszerű receptekkel. Mindenki szerencséjére azonban a Lifehacker most utánajárt a legyakrabban elkövetett baklövéseknek.

Így ne

Először is hiba a banánokat egészben, a héjukban lefagyasztani. A kőkemény gyümölcsöket ugyanis egy jó ideig csak bonyolult sebészeti beavatkozásokkal lehet megfosztani a külső rétegtől. Arról nem is beszélve, hogy gusztustalan, sárgásbarnás folyadékkal is meglephetnek majd minket, ha felengedés után akarjuk leszedni a héjukat. 

shutterstock 598979300

Szintén embert próbáló dolog az egyébként pedáns kis darabokra felszeletelt, majd sütőpapírra, azzal együtt meg a mélyhűtőbe pakolt banándarabokkal összeragadt, alaktalan formában találkozni, amikor úgy gondolnánk, csupán percekre vagyunk attól a banánturmixtól.

Ez a megoldás

A helyes módszernek a Skillet szerzője szerint éppen ezért mindkét problémát, a héjak jelentette akadályt, és az összeragadó banándarabokat is meg kell oldania. Ajánlott tehát a meghámozott banándarabokkal megközelíteni a mélyhűtőt, a meghámozott banánokat pedig nem ömlesztve, egy nagyobb zacskóban tárolni, hanem egyenként beburkolni, majd így beletenni azokat egy tasakba vagy dobozba. Így nem kell majd minden egyes turmix készítésekor bárdot ragadni, és könyékig banánlébe, vagy éppen háncsszerű banánindákba gabalyodnunk.

Mustra