A szakácsokat versenyeztető MasterChef valóságshow zsűrijének tagja, és a 2013-ban két Michelin-csillagot szerzett Graham Elliot Bistrot vezető séf egy első hallásra elég furcsa trükkel éri el, hogy a nagyobb, negyedkilós hússzörnyetegekből készült hamburgerek húspogácsái se száradjanak ki. Elliot egy jégkockával oldja meg ezt a problémát. Bizony, szerinte elég egy jégkockát nyomni a húspogácsa kellős közepébe, így akár a nagyobb, vagy valamilyen bizarr oknál fogva a jobban átsütött húsok kedvelőinek sem kell csontszáraz burgerekkel beérniük. A séf egyébként a fűszerezés tekintetében inkább a „kevesebb több” elvét hirdeti: szerinte érdemes kihagyni a mixből mind a borsot, mind a hagymát, és hagyni, hadd érvényesüljenek inkább a húsok. Egyébként a jégkockás trükk nagyjából így kell, hogy kinézzen a Tech Insider szerint:
Pofon egyszerű a szaftos húspogácsa titka
Olvasási idő kb. 1 perc
A MasterChefből ismerős Graham Elliot trükkje a nagyobb húsdarabokat is képes megóvni a kiszáradástól.
Oszd meg másokkal is!