Ebben a melegben rengeteg sör fogy, ami persze senkit nem lep meg. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság volt olyan kedves, hogy megvizsgáltatta az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriummal, hogy mi van a sörben.
A jó hír, hogy minden sör rendben volt, legalábbis abból a szempontból, hogy az volt a palackban, mint ami rá volt írva. A 40-féle sör közül valamennyi megfelelt a követelményeknek. Az alkoholfokot is vizsgálták, de szerencsére ezzel sem volt baj. Nem árt tudni, hogy a sörök alkoholtartalma eltér, az alábbiakban látható, milyen határok közt mozognak az értékek. A sörös cégek korrektségét jelzi, hogy csak azokra a nedükre került minőségi jelző (ha a termék úgynevezett extrakttartalma, vagyis az az erjedés előtti szárazanyagtartalma legalább 11%, akkor nevezhető egy sör minőséginek) melyek tényleg azok voltak.
Sör típusa | Alkoholtartalom |
Alkoholmentes sör | legfeljebb 0,50% (V/V) |
Alkoholszegény sör | 0,51 – 1,50% (V/V) |
Kis alkoholtartalmú sör | 1,51 – 2,80% (V/V) |
Sör | 2,81 – 8,0% (V/V) |
Nagy alkoholtartalmú sör | 8% (V/V) fölött |
Ha ez nem győzte volna meg, itt van 10 érv a sörivás mellett, mi is kóstoltunk néhány kézműves sört, mert azok legalább nem csökkentették az dobozok méretét, mint a Gösser.