Hajtogasson otthon betontömböket!

Merész ötlettel rukkolt elő nemrég a lengyel Zupagrafika néven futó márka, akik a brutalista építészet ismert londoni épületeit illetve az egykori keleti blokk varsói és poznani építészetét dolgozták fel – számolt be az architizer.com a kreatív csapat összehajtogatható papírmaséiról. Ezekkel a tervezők szándéka az volt, hogy közelebb hozzák az elsőre túl ridegnek ható stílust és annak betontömbjeit a nézőkhöz,

A stúdió többek között az olyan hatvanas-hetvenes években épült épületekben látott fantáziát, mint az Ernő Goldfinger által tervezett londoni Balfron Tower, a budai Körszállóra emlékeztető Space House vagy a klasszikus panel elemekből készült Ledbury Estate. A Brutal London kollekció mellett létrehoztak egy Eastern Block névre keresztelt gyűjteményt is, amelyben a varsói modernista épületek és a funkcionális építészet ikonikus példái kaptak helyet (Za Żelazna Brama, Smolna 8, Rotunda PKO).

A kreativitást segítő készlet 100 százalékban újrahasznosított papírból és kartonból készült és minden épületet saját kezűleg rajzoltak meg a tervezők. A rövid technikai leírással ellátott csomagért ráadásul nem kell egy vagyont fizetnünk, a papírházak ugyanis átlagosan 4.5 euróba (kb.1385 forint) kerülnek. Egy épület nyomattal ellátott táskáért 25 eurót (kb.7695 forint), egy mutatós jegyzetfüzetért pedig 5 eurót (kb.1539 forint) kérnek a márkánál.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra