Nem állami támogatásra, hanem együttműködésre hajtanak

Olvasási idő kb. 1 perc

Egy korábban bankfiókként működő épületben megrendezett kiállítással indult útjára a Pepper Art Projects. A kortárs képzőművészeti kezdeményezés célja, hogy az állami támogatás helyett a cselekvésközpontúságra és személyes kapcsolatokra helyezze a hangsúlyt.

Új non-profit kortárs képzőművészeti kezdeményezés indult Pepper Art Projects (PAP) címmel, amelynek alapítója Molnár Mihály műgyűjtő. Az alapvetően nem pénz-, hanem cselekvésközpontú projekt nem állami támogatásokra hagyatkozva kíván működni. A cél: a képzőművészek, művészettörténészek, oktatók, illetve konkrét ügyek támogatása a meglévő infrastruktúrák összekapcsolásával, a hasonlóan gondolkodók együttműködésével és külföldi kapcsolatok kiépítésével.

A PAP első programja, a Félidő című kiállítás december 1-jén nyílt meg egy korábban bankfiókként működő épületben (XII. Táltos u. 15./b). A január 10-ig látható kiállításon Filp Csaba, Kondor Attila, Makhult Gabriella, Pálfi Balázs, Pap Gitta és Sütő Róbert alkotásai láthatóak.

A PAP támogatni kívánja mindazon terveket, ötleteket, amelyek segítik a művészettörténészek, művészeti írók, esztéták pályakezdését. Fő céljuk, hogy műfaji megkötöttség nélkül – a street arttól kezdve a klasszikus festészetig – kortárs képzőművészek munkáit szélesebb közönség előtt is bemutassák, és segítsék a művészek közvetlen kapcsolatteremtését a művészetbarátokkal.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek