Jézus Krisztus Szupersztár a Madáchban

A Madách Színház rögtön egy elévülhetetlen Andrew Lloyd Webber-rockoperával, a Jézus Krisztus Szupersztárral indítja a színházi évadot. A szeptember 17-i premieren Jézus szerepében Feke Pált láthatjuk.

Közel 25 év után, szeptember 17-én tér vissza Budapestre a Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színház premierjével. Andrew Lloyd Webber és Time Rice örökérvényű rockoperája világszerte meghódította a közönséget, hiszen elsőként beszélt másképp, meglehetősen szokatlan módon Jézus Krisztusról és szenvedéseiről.

A musical forradalmasította a zenés színházat, és olyan kérdéseket vetett fel, amelyek mindmáig érvényesek. Főhőse nem csak a címszereplő Jézus, egyenrangú társa Júdás, aki kétségbeesett igyekezettel próbálja megérteni barátja cselekedeteit, de mindhiába. Kérdéseire rejtélyes válaszokat kap, és egyre világosabbá válik, hogy olyan történetbe csöppent, amelynek folytatására csekély hatása lehet - csakúgy, mint a többi szereplőnek, Pilátustól Heródesig, Mária Magdolnától Kajafásig.

A cselekmény Jézusnak és híveinek jeruzsálemi bevonulásától a keresztre feszítésig tart. Lloyd Webber zenéje friss és elsöprő, egyik nagy sláger követi a másikat. A hírek szerint a Madách Színház nem csak látványban, de a szereplőgárda kiválogatásánál is kitett magáért. A hármas szereposztásban Jézusként láthatjuk Feke Pált, Tóth Attilát és Csengeri Attilát, míg Mária Magdolna jelmezébe Balogh Anna, Gallusz Nikolett és Polyák Lilla bújik. Júdás szerepében Serbán Attila, Száraz Tamás és Varga Lajos bizonyíthat majd, az előadást Szirtes Tamás rendezte.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek