Csak nyakkendőt ne! Idén adj párodnak valami izgalmasabbat

GettyImages-1338716299
Olvasási idő kb. 5 perc

Tegye fel a kezét, aki adott már ajándékba nőnek bonbont, kávét, tusfürdőt, testápolót, arckrémet, férfinak nyakkendőt, vagy netán egy jó üveg fantáziadús borocskát?! Gondoltam. De, persze, én is. Akkor most az tegye fel a kezét, aki adott már saját készítésű lekvárt, üvegfestett vázát, saját kötésű sálat, vagy valami közös élményt: színházjegyet vagy kiállításbelépőt, közös pikniket, vagy akár szabadulószobát? Na ugye! Így is lehet! Meg még így is…

Érthető persze, hogy a sokadik közös karácsonyra már kissé kifogy az ember a kreatív újdonságokból, nem csapják agyon a fejébe röpdöső sziporkázóbbnál sziporkázóbb ötletek, és kénytelen olyan klasszikusokhoz folyamodni, amelyekkel már tele padlás, de „egy még pont elfér” és „tök ugyanilyen úgysincs még”.

Így születhet meg az ideális ajándékötlet!

Ha szintet lépünk, és szakítunk egy kevéske időt a rohanásban, vagy időben elkezdünk agyalni, rájövünk, hogy nem is olyan nehezen juthatunk valami személyesebb, kedvesebb, nagyobb örömet okozó ajándékötletre is, ami nem feltétlenül pénz kérdése. Ebben próbálunk segíteni.

Pénzért tárgyat

Ha mindenképpen pénzen vett ajándéktárgyban gondolkodunk, érdemes egész évben nyitva tartani a szemünket és a fülünket. A december 20-a után elhangzó vágyak kicsit túl direktek, a Jézuskának írt levélben foglaltak biztos siker, de meglepetésértékük a nullához közelít, és a teliben feltett: „mit kérsz ajándékba?” is egy picit kiábrándító, ha kedves is. Viszont 365 nap alatt nincs az az ember, aki ne ejtene ki a száján többször is úgy kezdődő mondatokat, hogy: „de régóta szeretnék, egy…”, vagy „pont ilyet akarok már mióta én is…”. És akkor érdemes fülelni és megjegyezni, aztán alkalomadtán előkapni a tuti tippet.

A saját készítésű csoki, édesség, nyalánkság izgalmas ajándékötlet
A saját készítésű csoki, édesség, nyalánkság izgalmas ajándékötletRedaco / Getty Images Hungary

Az effajta ajándékokat is személyesebbé lehet tenni egy tollba, pohárba, tárcába gravírozott monogrammal, vagy dátummal, egy saját készítésű hozzá illő tokkal, amit a készen vett tárgynak eszkábálunk, vagy egyéb aprósággal, aminek a fáradozás és a gondoskodás szeretete adhat egy kis pluszt.

Pénzért élményt

Az egyik legszuperebb ajándéktípus, ha élményt kínálunk szerettünknek. Ráadásul ennek megvan az a remek oldala is, hogy együtt élhetjük át a felejthetetlen pillanatokat, ha közös programban gondolkodunk. A legklasszikusabbak sem mentek még ki a divatból, úgymint mozi-, opera- vagy színházjegy, belépő koncertre, múzeumi kiállításra, de az utóbbi időben az efféle szórakozási lehetőségek listája jócskán kibővült: ott a szabadulószoba vagy a különböző műhelyfoglalkozások. Kiváló közös élmény lehet egy festő- vagy másféle kézművestanfolyam, ha valaki ügyes, akkor azért, ha nem, akkor meg azért. Jöhet a főzőworkshop, bútorrestaurálás vagy éppen nemezelő, selyemfestő, agyagozó műhelymunka, a szórakozás garantált.

Felejthetetlen lehet egy jó színházélmény is
Felejthetetlen lehet egy jó színházélmény isizusek / Getty Images Hungary

Természetesen külön figyelmes dolog, ha valami olyanba próbálunk belehelyezkedni, ami a másiknak kedvesebb, mint nekünk, mégis érdemi partnerként veszünk benne részt. Vagyis egy focimeccsre, vagy kedvenc sporteseményre vett belépő is biztosan betalál a kedves szíve közepébe, főleg, ha nem kérdezzük meg közben tűkön ülve a jó öreg klasszikust: „a hosszabbítást is meg akarod várni?”.

Menjünk együtt szurkolni!
Menjünk együtt szurkolni!tomazl / Getty Images Hungary

Olcsón tárgyat

Kézzel fogható tárgyi emléket is lehet ajándékozni, mégpedig olyat, aminek főbb jellemzője nem az ára, hanem a belefektetett munkánk, szeretetünk, lelkesedésünk. Ez utóbbi sokszor nagyobb, mint szakértelmünk, de ez nem csorbítja az ilyesfajta ajándékok báját. Ha pedig valaki profin köt sálat vagy pulóvert, varr, hímez, nemezel, készít házi szappant vagy éppen bonbont, önt gyertyát, fest képet vagy üvegablakot, barkácsol, befőz: lekvárt, dzsemet, pástétomot készít, az már ne is gondolkozzon tovább. Biztos, hogy ezek lesznek a baráti kör és szerettünk szemében is a leggondosabb és legértékesebb ajándékok.

Készítsük az egészet mi magunk!
Készítsük az egészet mi magunk!SolStock / Getty Images Hungary

Olcsón élményt

A közös élmények sorába is találhatunk olyanokat, amelyekre nem kell egy Madonna-koncertjegy árát kifizetnünk. Egy kis piknikkel egybekötött kirándulás még hazai viszonylatban is négy évszakos meglepetés lehet, ha télen a kockás pléd és a jeges limonádé helyett a termoszban forralt bort viszünk magunkkal.

Adjunk közös élményt, azzal mindenki jól jár
Adjunk közös élményt, azzal mindenki jól jársvetikd / Getty Images Hungary

Mehetünk télen korcsolyázni, nyáron vízisízni, kipróbálhatjuk együtt a golfot, a gokartot, hűvösebb időben a bowlingot, de akár egy darts vagy egy biliárdjáték mellett elfogyasztott sör vagy szelet torta is jópofa élmény lehet. Bármi, csak ne még egy nyakkendő!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek