Michaela Riedl: Jóni-masszázs

Olvasási idő kb. 5 perc

jonimasszazs2Egy félresikerült szexuális élmény kevésbé könnyen felejthető, mint egy befuccsolt uborkapakolás, ezért most nemcsak bemutatunk, hanem előtte teszteltünk is. Könyvbemutatónkat a tesztcsapat megjegyzéseivel időnként megszakítjuk.

Egy masszázsról szóló könyvet – kiváltképp, ha egy ilyen különösen fontos területre koncentrál – meglehetősen nehéz pusztán a gördülékeny stílus és a szép képek alapján méltatni.

Kénytelenek voltunk tesztelni. A felelősség súlyára való tekintettel a masszőr szerepét a Dívány-tesztcsapat vezetője (továbbiakban: a masszírozó) maga vállalta (nem összetévesztendő taoista szexmasszázssorozatunk masszőrével – a szerk.).
A teszt alanyát (továbbiakban: az alany) természetesen sorsolásos úton választottuk ki a szóba jöhető jelentkezők közül. A teszt előtt a tesztcsapat megtette a szükséges előkészületeket, úgymint begyújtás a látványkandallóba, egy kis finom izé kézközelbe helyezése cirógatás céljára, fürdés, borotválkozás (opcionális, bár ajánlott), masszázsolaj előkészítése és lelki ráhangolódás.

Ami a könyvet illeti, a Jóni-masszázs…

Masszírozó: Őszintén szólva, engem mindig irritált kicsit a jóni szó, leírva is hülyén néz ki. Sokkal jobban szeretem azt, hogy lótusz, például.
Alany: Vadzsra, vadzsra!
Masszírozó: Lehet, hogy az a bajom, hogy fiatal koromban egyszer „dzsoninak” olvastam.

…sok érdekes információval szolgál. Hagyjuk még hangolódni a tesztcsapatot – egyelőre úgyis lámpalázasnak tűnnek –, és kukkantsunk bele. A szerző, Michaela Riedl egy tantratanfolyamon találkozott először a Jóni-masszázzsal. Bejött neki, több mint tíz éve tart szemináriumokat a témában. A bevezetőben a masszázst egyaránt ajánlja azoknak a nőknek, akik elmaradásban vannak szexualitásuk kibontakoztatásával, illetve azoknak, akik szeretnék még teljesebbé és egyben spirituálissá is tenni az élményt.

A szerző maga: „A Jóni-masszázs megvalósítására én úgy tekintek, mint komoly szellemi kihívásra. Amint belekóstolunk szexualitásunk titkaiba, a felhalmozódó energia olyan új, eddig ismeretlen tudatállapotokat nyit meg előttünk, amelyben végérvényesen ráébredünk: egy nagy egész elvitathatatlan részei vagyunk. Tudatosul bennünk, hogy minden tettünk hatással van ránk…

Masszírozó: Mindig ez van. Jön egy keleti faszi, és azt mondja, hogy a szex spirituális. Erre jön valami nyugati, és az egyből úgy érti, hogy a szexen keresztül elérjük a spiritualitást. Pedig eredetileg csak arról volt szó, hogy a szex magában is elég jó, mert spirituális. Nem?

…és a környezetünkre.” (Amint az látható, Dívány-tesztelőnek csak fejlett kritikai érzékkel rendelkező jelentkezőket alkalmazunk.) A masszázs ismertetése előtt Riedl részletesen beszél a női szexualitásról. Az anatómiáról, az energiákról, a csakrákról és a…

Masszírozó: Itt már érdekelt a könyv. Egy nő, aki tíz éve nőket masszíroz, nagyjából képben van.

…női szexualitás történetéről. Elnyomásáról és kibontakozásáról. Aztán persze jön maga a masszázs, amely tulajdonképpen egy háromnegyed órás kényeztetés, kellemes ráhangolódó fázissal, egész testre kiterjedő érintésekkel, de azért túlnyomó részt mégis a jónira…

Alany: Kizárt, hogy kibírjam háromnegyed órán át úgy, hogy végig foglalkoznak velem, és közben nem élvezek el.

…fókuszálva. A szerző azokra is gondol, akik a masszázs során nem érik el az orgazmust, és bemutat egy technikát (big draw), amellyel a szexuális energia eloszlatható, és a feszültség nyugodt, spirituális élménnyé alakítható. Kellemes olvasást, most magára hagyjuk a tesztcsapatot. Akartok valamit mondani?

Masszírozó: A végén félre kell vonulnom, hogy az alany elmerülhessen az energiáiban. Ezt látatlanban nem garantálom.


(másfél órával később)


Alany: Az elején, amikor állva érintgetett, meg azzal a lepellel simogatott, teljesen elaléltam. Majdnem összeestem. Jó, hogy utána le lehetett feküdni. Azt hittem, túl hosszú lesz a negyvenöt perc, de végül egy órán át tartott. A masszírozós részek és az olaj kicsit elvisznek a szextől, és így pont jó. Olajjal valahogy másként csúszós. Nagyon belelassultam. Volt íve, és a végén finom volt pihengetni. Spirituális-e? Nekem valamennyire mindig, ha jó.

Masszírozó: Szép ez a lány. Azt hittem, nehezebb lesz megmaradni a szeretgetős, de nem belefolyó szerepben. Az elején nem is ment, de aztán elmúlt, és amikor az orgazmus után pár perccel magára hagytam, nem éreztem kínzó késztetést. Valahogy én is kiadtam közben az energiákat. Azt gondoltam előtte, alapvetően szex, de legalább annyira tényleg masszázs. Mondjuk, a pózzal (a lényegi részen a masszőr a lány lába között térdel – a szerk.) voltak kis problémáim. A csikló így csak az ujjak külső részével és hüvelykujjal érhető el, ami pancser dolognak tűnt. Legközelebb többet mozognék közben.

Alany: Egyszer-kétszer leragadt a mellbimbómnál. Azt hiszem, a könyvben csak az volt, hogy simogassa körkörösen a mellet, és masszírozza az energiát a kar irányába. Mindenesetre bejött a kiemelt figyelem. Ha nem a spirituális élményre hajtasz, csak némi technikai hiányossággal küzd a kapcsolatod, akkor is ajánlom. Majdnem minden benne van, amit ott csinálni lehet. A csatolt DVD-n nagyon csinos lányt masszíroznak, ha beteszed a pasidnak, valószínűleg könnyen rajta ragad.

 

Michaela Riedl
Jóni-masszázs
Bioenergetic Kiadó

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek