Húsvét a művészetben: mennyire ismered ezeket az alkotásokat?

GettyImages-538198724

A húsvét misztériuma nagyon sok művészt, költőt, írót, festőt, szobrászt és zeneszerzőt is megihletett. Krisztus testi szenvedése korszakoktól függetlenül számos alkotásban megjelent. Teszteld, mennyire vagy képben a húsvéthoz kapcsolódó művészeti alkotásokban!

Talán a húsvéti ünnepkör a legjelentősebb bibliai esemény, amelyet az evangéliumok nyomán a különböző korok művészei alkotásaikban a legtöbbször és a legkülönfélébb műfajban megjelenítettek. Húsvétra hangolódva összegyűjtöttünk néhány klasszikus és kortárs műalkotást. Vajon te mennyit ismersz közülük?

Lássuk, mennyit tudsz a húsvéthoz kapcsolódó művészeti alkotásokról!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Nem igazán ismered a húsvéthoz kapcsolódó művészeti alkotásokat. De még nincs veszve minden! Nézz utána a kvízben szereplőknek, talán valamelyik felkelti az érdeklődésedet. 

5–7: Nem rossz teljesítmény, de még van idő, hogy valamelyik alkotás alaposabb tanulmányozásával jobban rá tudj hangolódni az ünnepre.

8–10: Gratulálunk, szép teljesítmény! Úgy tűnik, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi alkotók munkáját igen jól ismered.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek