Mit ígér 2010? - Asztrológiai előrejelzés, május

asztro-elorejelzesIdealista elképzeléseink vagy kiállják az idő próbáját, vagy ki kell dobni őket, ugyanakkor lendületet vehet néhány közjavat szolgáló újítás és eszme, de csak ha legyőzzük saját ötleteinkkel szemben táplált  ellenállásunkat – de aztán a Szaturnusz sajnos bekeményít.

A Dívány asztrológiai előrejelzése 2010-re, harmadik rész: május.

cikk-tipus-altalanos

MÁJUS

A katasztrófa biztos receptje?

Bár az előző hónapok bolygó állásai is gondoskodtak arról, hogy ne teljenek eseménytelenül napjaink, a dolgok május 23-tól kezdenek felpörögni, amikor a kérlelhetetlen Szaturnusz farkasszemet néz az optimista Jupiter és a forradalmi Uránusz eufórikus duójával.

A Szaturnusz–Jupiter szembenállása önmagában is jelentős, 20 évenként megismétlődő generációs fényszög. Idealista elképzeléseinknek vagy ki kell állniuk a valóság próbáját vagy  fel kell adnunk őket, a szükségszerűség pedig legnagyobb álmainkat is összetörheti. Ennek ellenére, az elkötelezettség, fegyelem, kitartás, aprólékos munka segíthet gyakorlatba ültetni életképes ötleteinket.

A 2010. augusztus 16-ig szóló konstelláció világviszonylatban hatalmas társadalmi és gazdasági konfliktusokat hordoz a régi és az új, a tradicionális és a gyökeres változásokat követelő erők között. A Jupiter–Uránusz együttállás hatására azonban a köz javát szolgáló eszmék, újítások egy része valóban csodálatos áttörést hozhat, másik hányaduk viszont alaposan elrugaszkodhat a valóságtól. A túláradó eufória, megújulási vágy a szükségszerű korlátokat is lerombolhatja, jóvátehetetlen pusztítást idézve elő értékeink között.

Ellenhatásként a Szaturnusz még jobban bekeményít. Egyre több előítélet, paranoiáig fajuló bizalmatlanság, megtorlás mérgezi a légkört. A változás lavinájának azonban mégsem lehet véget vetni, az erőszak még brutálisabb erőszakot, minden fajta társadalmi korlát áttörését, a közösségi együttélés alapszabályainak semmissé tételét vonva maga után.

A kiterjedést ösztönző Jupiter kötélhúzása az összehúzó Szaturnusszal egyéni szinten is valamilyen értelemben határozott kiállást követel a hatalommal, tekintélyszemélyekkel szemben. Egyszersmind le kell győznünk saját, újító ötleteinkkel szemben táplált  ellenállásunkat is. A kínálkozó alkalmak ellenére mégis jobb, ha önként visszafogjuk magunkat, mint igent mondani valamennyi kínálkozó lehetőségre.

A kontroll nélküli terjeszkedés ugyanis a katasztrófa biztos receptje. Még ha tisztában vagyunk is tehát jövendő útirányainkkal, az új kihívások vállalása előtt régi feladatainknak, kötelezettségeinknek kell eleget tennünk. Ahelyett tehát, hogy ellenérzéseket táplálnánk az azonnali beteljesülést késleltető tényezőkkel szemben, tanácsosabb a hosszú távú előnyökre összpontosítani.

Kedélyállapotunkat szintén nehéz lesz egyensúlyban tartanunk. Részben a külső események hatására érzelmi hullámhegyek és mélypontok végletei között ingadozunk, egyik pillanatban, vagy akár egymással egy időben is megüthetjük pl. a főnyereményt és egyszersmind életünk legnagyobb veszteségét is elkönyvelhetjük.

Május 27-én az Uránusz berobban a tüzes Kos jegyébe. Ennek megfelelően az elkövetkező éveket egész sor dinamikus, váratlan esemény fémjelzi. A spontaneitás, életszerűség, ösztönösség, pionírszellem kétségtelenül a jegyváltás pozitívumai közé sorolható, de a forrófejűség, meggondolatlanság rengeteg kárt okozhat, akár a legagresszívebb erőket is elszabadítva.

Május 30–án a Szaturnusz is abbahagyja tolatását, hogy a maga lassú, de halálbiztos tempójában megpróbáljon lépést tartani az eseményekkel.


Folytatjuk

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

• Február, március és április
Éves áttekintés és január

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek