Mit ígér 2010? - Asztrológiai előrejelzés: február, március és április

Olvasási idő kb. 4 perc

asztro-elorejelzesFebruárban tilalmainkat és korlátainkat kell legyőznünk, márciusban a konvencionális keretek elfogadását gyakorolhatjuk, és ha ez összejön, egész jól mehetnek a dolgok áprilisig, amikor visszaütnek az elvarratlan szálak.

A Dívány asztrológiai előrejelzése 2010-re, második rész: február, március és április.

cikk-tipus-altalanos

FEBRUÁR

A hit ereje

Február 6-án egy, a Jupiter és a Plútó között létrejövő jótékony kölcsönhatás megmutathatja a kivezető utat a Szaturnusz–Plútó kvadrát halálzónájából. A siker érdekében azonban nekünk is erőfeszítéseket kell tennünk.

Elsősorban saját ellenállásunkat kell legyőznünk, hiszen megérzéseink, álmaink ellentmondásban lehetnek mindama tilalmakkal és korlátokkal, amelyeket az előítéleteket gyártó Szaturnusz kényszerít ránk mostanában. Annyira kell hinnünk küldetésünk sikerében, lelkesednünk célunkért, hogy ez környezetünkre is átragadjon, engednünk kell, hogy hitünk, látomásaink energiái megformálják a valóságot. Ily módon érzelmi és üzleti, pénzügyi területeken egyaránt bámulatos eredményeket érhetünk el, sőt egy kisebb vagy nagyobb közösség életében is szerencsés fordulatot idézhetünk elő.

MÁRCIUS

A változás szele

Március 10 – én, három hónapos tolatását követően direktbe fordul a Mars. Bár még nem kapcsolhatunk teljes sebességre, a tettre kész bolygó felráz téli álmunkból. A március 21-i napéjegyenlőség előrevetíti az időszak lehetőségeit és kockázatait. A Kosban álló Nap harmonikus kapcsolatra lép az impulzív Marssal, de szembe kerül a rögeszmés Szaturnusszal. A konstelláció hatására önbizalom tölt el bennünket, de csak abban az esetben lehetünk sikeresek, ha tiszteletteljes hozzáállást tanúsítunk a hatalommal, társadalmi hierarchiával, konvencionális értékekkel szemben, és készek vagyunk a kapcsolatok általánosan elfogadott keretei között dolgozni. A Mars és Szaturnusz közötti jótékony fényszög segíthet hatékonyabban megszervezni az utunk folytatásához szükséges javításokat.

ÁPRILIS

Újra borotvaélen

Április 6-án, mielőtt megkezdené hátrálását, egyhelyben kezd toporogni a Plútó, a Szaturnusz pedig visszatolat a Szűz jegyébe, felszínre hozva a 2009. október 29-i jegyváltását megelőző témákat. Ha eddig nem tudtuk volna, most saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg: az ördög a részletekben rejtőzik. Befejezetlen ügyeink megbosszulják magukat: nem engednek továbblépni mindaddig, amíg a legaprólékosabb figyelemmel el nem varrjuk az elvarratlan szálakat.

Nem lesz könnyű a részletekre összpontosítani, hiszen április 26-án újra egzakttá válik a törvény betűjéhez, hagyományos értékekhez, régi mintákhoz ragaszkodó Szaturnusz  és a szabályokat felrúgó, újító szellemű Uránusz  közötti szembenállás, ami 2008 novembere óta borzolja az idegeinket (részletes bemutatását ld. Az összecsap a két terminátor, valamint A nehézfiúk ha összecsapnak c. írásokban). A jelenlegi helyzetet a Neptun-Szaturnusz közötti kölcsönhatás teszi még kaotikusabbá. Ennek hatására keményen kell dolgoznunk látomásaink megvalósításán, különben csak légvárakat fogunk építeni, landolásunk pedig a realitások talaján különösen fájdalmas lehet.

A konstelláció hatására egész hónapban nagy nyomást érzünk a változtatásra illetve egyre ingatagabb helyzetünk stabilizálására. Bármilyen életterületen kell is megélnünk a stressz és megkönnyebbülés közötti hullámvasutazást, egyelőre még nem látható a megoldás dilemmáinkra. A lényegi áttörést hozó kvantumugrásra csak 2010. július 26-át követően kerülhet sor, amikor e sorozat utolsó szemben állása is létrejön, már amennyiben készek vagyunk mindaddig hatalmas erőbedobással dolgozni. Ily módon talán elkerülhető a fényszög karakteréből adódó másik lehetőség: a totális összeomlásé.


Folytatjuk

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai előrejelzés, január

Ha már elszámoltál 2009 történéseivel, pont került a pont helyére, akkor jöhet az új, változást ígérő év – januárban legjobb lesz felkészülni, egészséges szokásokat kialakítani és meditálni, mert igazán húzós nyarunk jön, drámai fordulatokkal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek