Forró nyári napokon hajlamosak vagyunk hűsítő, lédús ételeket választani, mint gyümölcsleves, a dinnye vagy az uborka. Az ázsiai konyha ezzel szemben gyakran nyúl csípős fűszerekhez, elég ha a thai vagy az indiai ízekre gondolunk, és ez nem csak azárt van így, mert ezekben az országokban terem a csilipaprika. A nagy hőségben a tüzes csili segít a lehülésben, mivel serkenti a cirkulációt és jól megizzaszt. Ezt a tésztasalátát készítheted csili nélkül is, úgy is finom lesz, de sok csilipaprikával az igazi.
Hozzávalók
50 dkg ázsiai tojásos tészta
30 dkg spenót
2 közepes sárgarépa
1 marék szeletelt mandula
2 ek szezámmag
1 ek fekete szezámmag
1 thai csili finomra vágva
2 ek olívaolaj
2 ek szezámolaj
1 ek halszósz
3 ek szójaszósz
3 ek rizsecet
3 ek barnacukor
1 gerezd fokhagyma
A tésztát főzd ki a csomagoláson található instrukciók alapján. A spenótot pucold meg, mosd meg és forrázd le, majd nyomkodd ki alaposan. A sárgarépát vágd vékony csíkokra. A mandulát és a szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg. Az összeset, az apróra vágott csilipaprikával tedd egy nagy salátástálba és keverd össze.
Az öntethez mozsárban törd pépesre a fokhagymát, majd keverd össze az olajokkal, halszósszal, cukorral és rizsecettel. Öntsd a salátára és keverd össze. Fogyaszthatod langyosan vagy behűtve is.