Egyforma, lehetőleg apró újkrumplikat válassz, hogy egyszerre puhuljanak meg!
Hozzávalók 4 főre
80 dkg újkrumpli
0,5 l tejföl
2 gerezd fokhagyma
nagy szemű só
bors
szerecsendió
1 csokor petrezselyem
1 csokor újhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
A krumplikat tisztítsd meg, a petrezselymet és az újhagymát mosd meg. Ha időt akarsz spórolni, vásárolhatsz előre megtisztított újkrumplit a piacon.
Vágd az újhagymát karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig apróra. Szórd a fűszerekkel, olívaolajjal, ecettel együtt a krumplira, és alaposan sózd meg.
A végén keverd hozzá a tejfölt, takard be alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig, majd vedd le a fóliát, és kicsit pirítsd meg a tetejét.
Egy pohár rozéval vagy száraz furminttal tökéletes.