Hozzávalók 4 személyre:
1 kg hátszín
olívaolaj
borókabogyó
só, bors
2 ek vaj
50 dkg meggy
6 ek méz
1 ek zöld bors
2 kk cayenne bors
1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
A húst egy nappal a sütés előtt dörzsöld be borssal, és pár szem szétlapított borókával együtt tedd egy tálba, majd öntsd nyakon pár kanálnyi olajjal. Nem kell olajfürdőbe tenni, elég, ha csak mindenhol éri, hogy ne száradjon ki a hús. Fedd le, és másnapig tedd a hűtőbe.
Szintén egy nappal előtte készítsd el a meggyet, mert hidegen sokkal finomabb.
A meggyet magozd ki, és egy lábosban kezdd el főzni a vörösborral és a mézzel együtt. Tíz perc után tedd bele a zöld borsot és a cayenne borsot is. A fokhagymagerezdet csak vágd félbe, és úgy dobd bele. Hagyd még egyet rottyanni, és zárd el a lángot. Miután kihűlt, tedd a hűtőbe másnapig.
A húst sütés előtt félórával vedd ki a hűtőből, akkor lesz igazán omlós, ha nem hidegen kezded el sütni. Forrósítsd fel a serpenyőt szárazon, majd tedd bele a húst a vajjal együtt. Fél percig süsd oldalanként, majd vedd takarékra a lángot. Nem szabad túlsütni, mert kiszárad, és kemény lesz.