Vásárlás után mosd meg alaposan, és vágd le a májról az inakat, esetleg ereket. Van, aki beáztatja sütés előtt a májat fokhagymás tejbe, de a kacsamáj magától is annyira jóízű, krémesen puha, hogy erre semmi szükség. El nem rontja, de túláztatni nem szabad, úgyhogy egy óra után mindenképp szedd ki a tejből, ha mégis az áztatás mellett döntesz.
Kalácsmorzsából teljesen más ízű lesz a bunda, érdemes pár szeletet ledarálni. Fontos, hogy a héját le kell vágni!
Hozzávalók:
50 dkg kacsamáj
kalácsmorzsa (kb. 4 szelet kalácsból)
2 szál újhagyma
1 ág friss rozmaring
1 csokor petrezselyem
só, bors
liszt
2 tojás
étolaj a sütéshez
Az újhagyma zöldjét vágd vékony karikákra, a rozmaringot és a petrezselymet aprítsd fel, majd keverd a kalácsmorzsához. Használhatsz kakukkfüvet, zsályát vagy majoránnát is.
A májat nagyon enyhén sózd, tekerj rá egy kevés borsot, majd forgasd meg a lisztben. Utána következik a felvert tojás, majd a zöldfűszeres morzsa. A morzsát kézzel kicsit nyomogasd rá a májra, hogy a zöldfűszerek is rajta maradjanak. Közepesen forró, bő olajban süsd, amíg a bunda aranysárga nem lesz.