Hozzávalók:
• 2 kg szilva
• 20 dkg cukor
• 1 dl szilvapálinka
• 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
• 2 dl vörösbor
• 1 diónyi gyömbér
• 2 szem szegfűszeg
A szilvát mosd meg – a magját szedd ki –, és daráld le egy húsdarálón. Tedd egy nagy fazékba, reszeld bele a gyömbért, öntsd rá a cukrot, dobd bele a szegfűszeget, és öntsd rá a vörösbort. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.
Reszeld bele a csokoládét, öntsd bele a pálinkát, keverd meg, és zárd el a lángot. Mehet is az üvegekbe.
A menet innentől ugyanaz, mint a többi lekvárnál szokás: egy pillanatra fordítsd fejjel lefelé, majd mehet a száraz dunsztba, vagyis sok réteg takaró alá, amíg ki nem hűl.