Hozzávalók 4 személyre:
egy kis fej vörös káposzta fele vékonyra vágva
1 piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
1 sárga kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
1 zöld kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
2 sárgarépa durvára reszelve
1 nagy csokor koriander zöldje durvára vágva
2 tk pirított szezámmag
3 ek rizsecet
2 ek szezámolaj
1 lime frissen facsart leve
1 ek méz
2 csipet cayenne bors
3 tk frissen reszelt gyömbérgumó
A zöldségeket mosd meg és szeld egészen vékonyra, a sárgarépát reszeld le. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg. Az öntethez a hozzávalókat keverd össze. A salátát csak közvetlenűl fogyasztás előtt keverd be, mert a káposzta mindent beszínez. Ezt a szabadban is egyszerűen megteheted, csak arra kell ügyelned, hogy mindent előkészítve magaddal vigyél.