Olvasási idő kb. 4 perc
Azt mondják, azon fogások egyike, amelynél mindig meg kell indokolni, miért kerül az asztalra. Részben azért, mert nem kifejezetten olcsó, másrészt pedig sokáig készül. A konyhaművészet ékei között számon tartott bélszín Wellington módra még előkészületekkel és sütéssel együtt is csak egy óra. Feltéve, ha nem ragaszkodunk a 3 napos pácoláshoz.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db vastag, kb. 150 grammos bélszín szelet
- 2 db snidlinges palacsinta
- 4 szelet prosciutto
- 110 g gomba (barna csiperkét használtam)
- 1 sonkahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kakukkfű ágacska
- 1 kisebb babérlevél
- 1 ek tejszín
- 1 tojássárga
- 1 cs vajas leveles tészta (270 g)
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- A bélszínszeleteket sózzuk és bedörzsöljük a borssal.
- Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és pár pillanat alatt kérget sütünk a húsok minden oldalára, tányérra tesszük.
- Ugyanebbe a serpenyőbe löttyintünk még egy evőkanálnyi olajat és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymákat.
- A megtisztított gombákat egészen picire vágjuk és a serpenyőbe tesszük a letépkedett kakukkfű levélkék kíséretében. Néha megkeverve puhára pároljuk a gombát, majd félretesszük hűlni.
- A snidlinges palacsintákat megkenjük tojással és ráteszünk 2-2 hajszálvékony pármai sonkát, úgy hogy átfedjék egymást.
- A sonkával fedett részre egyenletesen elosztjuk a kihűlt, fűszeres párolt gombát.
- A palacsinták közepére helyezzük a húsokat és a palacsinták széleit minden oldalról felhajtva kis batyukat készítünk.
- A batyukat többszörösen folpackba csomagoljuk, hogy megtartsák a formájukat. Mélyhűtőbe tesszük 1 órára.
- A leveles tésztából két palacsintanagyságú korongot vágunk, megkenjük a tojással és ráhelyezzük a folpackból kicsomagolt batyukat. A tésztába hasonlóképpen becsomagoljuk a már palacsintába burkolt husikat.
- Sütőpapírra tesszük a kész "csomagokat" és 15 percre a hűtőbe tesszük. Negyed óra elteltével megkenjünk őket kívülről is tojással és megint a hűtőbe tesszük 15 percre. Még egyszer megismételjük a folyamatot: újra megkenjük tojással és újabb 15 percig a hűtőben pihentetjük a batyukat.
- 180 fokra előmelegítjük a sütőt, benne egy sütőlappal. A tésztacsomagokat az átforrósodott sütőlapra tesszük, a tetejüket sugárirányban vékonyan bevagdossuk és kb. 16-20 perc alatt megsütjük. (Minél jobban átsütve szereti valaki, úgy növeljük a sütési időt.)
A NoSalty további ajánlatai