A szép levendulát nem csak sütemények ízesítéséhez és illatosításához használhatjuk, de az őszibarackbefőttet is különlegesebbé tehetjük vele.
Hozzávalók
- 1,5 kg őszibarack (közepesen érett)
- 40 dkg cukor
- 1 l víz
- 6 kis ág levendulavirág
A barackokat pár pillanatra lobogó vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, így könnyedén le tudjuk húzni a héjukat. Kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Közben elkészítjük a szirupot: 1 liter vizet 40 dkg cukorral felforralunk. A forró szirupban (a barack érettségétől függően) pár percig főzzük a barackokat, szűrőkanállal kiszedjük, sterilizált üvegekbe töltjük, rászűrjük a szirupot, beledugdossuk a levendulavirágokat (üvegenként 2-3 ágacskát), celofánt teszünk a fedő alá, lezárjuk. Egy pillanatra fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A NO SALTY hasonló receptjei | |||
|
|
|
|
Rózsaillatú gyümölcskompót | Sáfrányos körte kompót | Almakompót | További receptek >> |