Bíró Lajos elnökletével zsűri döntötte el, hogy a pályázó cégek közül melyik készítheti a vacsorát a 15. Operabálra.
A menü a következő fogásokból áll össze:
Welcome: Pezsgő, Focaccia ruccola pestoval, Vendégváró grissini bacon-nel, Kacsahússal töltött currys pogácsa
Páholymenü: Az asztalon olívaolaj és balzsamecet, frissen sült péksütemények, vegyes zöldsaláta
I. Felvonás:
• Hideg vizitorma velouté crème fraîche habbal
• Füstölt kardhal mousse pácolt lime-os cukkíni coulis-val
• Angol zeller St. Agur sajtkrémmel
• Focaccia ruccola pestóval és parmezánforgácsokkal
II. Felvonás:
• Angolos szarvasgerinc juharsziruppal karamellizált tökmag krusztában, sütőtök relish-sel
• Carpaccio duo: thai pácolt vörös tonhalfilé és kurkumában marinált karfiol
• Leveles parajjal, félig szárított koktélparadicsommal és ricottával töltött jérce suprême, extra szűz olívaolaj zselésítve
• Libamáj tortácska Granny Smith almával és füstölt angolnával préselve, zöldalmás édeskömény krém
Köretek: friss gyömbérrel grillezett édeskömény, héjában sült édesburgonya málnaecettel, olivában sült céklakockák turbolyával
Vegetáriánus verzióban:
• Szezámolajban pirított pak choi szezámmaggal
• Párolt bébi édeskömény shi take gombával
• Mandarinolajos sütőtökkrém sült sütőtök szeletekkel
• Mediterrán zöldség terrine vörös és zöld házi pestóval
Köretek: padlizsán chips, gyömbérrel karamellizált rozmaringos karalábé, currys tapioca, mangós polenta
III. Felvonás:
„A” desszert: Újragondolt lúdláb torta
„B” desszert: Soleila desszert
IV. Felvonás:
• Sainte Maure (fekete) kecskesajt – campari mézes dió
• Érett taleggio – lépes mézzel
• St. Agur kéksajt – aszalt körte és sárgabarack
• Érett mimolette – kék és fehér szőlő
• 36 hónapos parmezán – birsalmasajt balzsamecet redukcióval
Sétálók menüje:
Törley pezsgőbár:
• Gravlax lazac vodkával
• Mini quiche lazaccal és leveles spenóttal
• Vegyes házi sajtgolyók
• Vegyes extra szendvicsek (lazacos, kaviáros, angol hátszínes)
Zwack café:
• Bárányhús golyók keleti ízesítéssel
• Crostini angol hátszínnel és karamellizált hagymalekvárral
• Kecskesajtos burgonyás fánkocska
• Padlizsános és olívás bruschetta
Aula főlépcső:
• Empanadas csirkével és olívával töltve
• Káposztás-baconos rácsos
• Vegyes extra szendvicsek