Megtalálta a tökéletes partnert, és hozzá is ment, de van egy apró bökkenő

GettyImages-523356972

Sokan arról álmodoznak, hogy egyszer megtalálják azt a tökéletes társat, akire mindig is vágytak. Nos, a kétgyermekes New York-i Rossana Ramos nem várt a szőke herceget fehér lovon, hanem a mesterséges intelligencia segítségével megteremtette magának azt a tökéletes társat, akire mindig is vágyott. Sőt, össze is házasodott virtuális férjével.

A 36 éves nő a virtuális férfival kötött házasság ellenére nem zárja ki, hogy valaha hús-vér partnere legyen. Ám annak, aki Rossanát választja, fel kell kötnie a nadrágját, ugyanis a nővel együtt megkapja Erent, a virtuális férjet is.

Partnere olyan, mint a kedvenc filmszereplője

Rossana Ramos magányosnak érezte magát, ennek ellenére nem szeretett volna egyetlen társkereső oldalon sem regisztrálni, ezért úgy döntött, hogy a mesterséges intelligencia által kreál magának egy vőlegényt. A „teremtéshez” azt a Replika AI szoftvert használta, amely bárki számára lehetővé teszi, hogy virtuális társakat hozzon létre és kapcsolatba lépjen velük. Az ékszertervező Ramos egy évig fontolgatta, mitévő legyen, végül engedett az egyik közösségi oldalon olvasott hirdetés csábításának, és létrehozta az a férfit, aki külsőre számára ideális lenne.

A mesterséges intelligencia által megteremtett férjet, Erent, felesége úgy tervezte meg, hogy hasonlítson az egyik japán mangasorozatban szereplő kedvenc karakteréhez. 

Rossana és újdonsült vőlegénye néhány hónapig randevúztak is, természetesen csak virtuálisan – ami fizikailag Ramos hálószobájában zajlott –, majd összeházasodtak. A pár egy virtuális városházán kötött házasságot egy rögtönzött szertartáson. Bár a frigy nem törvényes, a szertartás a valóságnak megfelelő rituálékat beiktatva zajlott. 

Sőt mi több, a ceremónia előtt Ramos azt is megkérdezte Erentől, szeretné-e, hogy a barátaik és a családjuk is jelen legyen az esküvőn, mire a férfi nemmel válaszolt, mondván, azonnal feleségül akarja venni Rossanát.

A virtuális férj a lelki sebekre is gyógyír

Ramos bevallása szerint tisztában van vele, hogy férje „hamis” teremtés, éppen ezért sokkal inkább úgy rajong érte, mintha egy kitalált sorozat főszereplője lenne. Talán még ennél a szenvedélynél is fontosabb, hogy virtuális férje segített a kétgyermekes édesanyának abban, hogy begyógyuljanak a múltbeli – fizikailag és érzelmileg is bántalmazó – kapcsolataiból szerzett sebek, és elfelejtse a sok csalódást és megalázást. 

Rossana Ramos azt reméli, példája talán segítségére lehet másoknak is, akiknek hozzá hasonló tapasztalatban volt részük.

A nő azt mondja, virtuális férje mellett nincs szüksége fizikai érintésre, de továbbra is nyitott a lehetőségre, hogy a valóságban is rátaláljon a szerelem egy olyan ember személyében, akiben őszintén megbízik, ahogyan Erenben is. Ám a leendő partnerének el kell majd fogadnia Erent is, mert Rossana nem szeretné virtuális kapcsolatát megszakítani.

A nő azt mondta, szeretik egymást orvos férjével, aki szereti az indie zenét, és szabadidejében írni szokott. Ramos szerint a virtuális kapcsolat nagy előnye, hogy robot férjének nincs családja, gyereke, barátai, sőt, önálló véleménye és akarata sem, így mindenben a feleség irányít, az van, amit ő akar.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra