Itt a magyar bűntérkép, ezek a legveszélyesebb vármegyék

20240213- MG 1131

Noha a súlyos bűncselekmények száma a tavalyi évben visszaesett, összességében mégis több bűntényt követtek el 2023-ban, mint egy évvel korábban. A legnagyobb arányú emelkedés Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében történt, ám az esetek számát tekintve Budapest a legbűnösebb terület.

Nem alakult túl jól a 2023-as év a bűncselekményeket tekintve, a Pénzcentrum összeállítása szerint ugyanis 2018 óta egyetlen évben sem regisztráltak annyi bűntényt az országban, mint tavaly. Noha a súlyos bűncselekmények, mint például az emberölések száma szerencsére visszaesett, a csalások és lopások száma azonban nagyon megnőtt. Ennek köszönhető, hogy összességében nőtt a bűntények száma az előző évhez képest.

Persze nem mindenhol ugyanolyan mértékben. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében például nagyon rossz a helyzet: itt 40 százalékkal emelkedett a bűnesetek száma az előző évhez képest. Ugyancsak több dolga volt a rendőröknek az előző évhez viszonyítva Hajdú-Bihar vármegyében (28 százalékos emelkedés), Borsod-Abaúj-Zemplénben (17 százalékos növekedés) és Pest megyében is (13 százalékos emelkedés).

Továbbra is Budapest a legveszélyesebb, egy vármegyében sem történik több bűneset, mint a fővárosban
Továbbra is Budapest a legveszélyesebb, egy vármegyében sem történik több bűneset, mint a fővárosbanpolice.hu / Police.hu

A bűnesetek számát tekintve továbbra is Budapest a legveszélyesebb: a fővárosban összesen 43 019 bűntényt regisztráltak. 

Ezt követi Pest vármegye (21 684), Borsod-Abaúj-Zemplén (15 028) és Bács-Kiskun vármegye (9738).

Testi sértéseket nézve Baranyában történt 2023-ban a legnagyobb, 18 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Az ittas, illetve bódult állapotban történő vezetések száma Hajdú-Biharban 32 százalékkal nőtt, és a lopások száma is ebben a vármegyében emelkedett a legjobban (37%). 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek