18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így tesszük unalmassá a szexet, pedig egy kicsit se akarjuk

GettyImages-1230302337

Valljuk be, a kielégítő szexuális élet fenntartása idővel a kapcsolatok egyik nagy kihívásává válik. A tanácsok, miszerint próbáljunk ki új dolgokat, kommunikáljunk őszintén és priorizáljuk a szexet, mind-mind hasznosak, de néha kevésnek bizonyulnak.

Dr. Marianne Brandon szexuálterapeuta szerint sok esetben a fenti intelmek betartása ellenére is ellaposodik a szexuális élet. Ráadásul olyan dolgok miatt, amiknek a szexre gyakorolt hatásával legtöbbször nem is vagyunk tisztában.

A sebezhetőség ösztönös kerülése

Egy-két komolyabb csalódás után különösen, de amúgy is szeretjük minimalizálni kiszolgáltatottságunk mértékét, amit a szenvedélyünk okozhat. Szenvedély nélkül azonban nincs szex. Emlékezz csak vissza a kapcsolatotok elejére. Egy új partner automatikusan sebezhetőséget generál, ugye? A jó hír viszont, hogy ennek a sebezhetőségnek életciklusa van, hiszen idővel az új partner is ismerőssé, kiszámíthatóvá válik.

Megoldást jelenthet, ha kiléptek a komfortzónátokból. Ez bármit jelenthet. Akár egy olyan apróságot, hogy kipróbáljátok, milyen nyitott szemmel szexelni, egymás előtt maszturbáltok vagy szerepjátékokat játszotok. 

A dolog nyitja abban rejlik, hogy épp csak annyi újdonságot visztek a szexbe, amitől izgalmas marad, de egyikőtök sem érzi magát kellemetlenül tőle.

Túl nagy hangsúly a technológián

A kedvenc kiegészítőtök, legyen az a vibrátor használata vagy közös pornónézés, bármennyire is szeretitek, könnyen elindíthat az unalom felé vezető lejtőn. A technológia olyan intenzív szexuális élvezetet kínál, ráadásul bármikor hozzáférhető módon, amivel egy ember nem tudja felvenni a versenyt. De egy kis tudatossággal a technológia pozitív kiegészítője lehet a szexuális kapcsolatnak. Például ha arra használod ezeket, hogy fokozd a vágyadat, az energiákat viszont a partnereddel közösen vezeted le, vagy közösen használtok bizonyos szexjátékokat, az tuti recept az intenzitás növelésére.

Tedd fel magadnak a kérdést: a technika közelebb hoz titeket egymáshoz, vagy épp ellenkezőleg? Ha úgy érzed, eltávolodtatok, a nyilvánvaló megoldás az, hogy egy időre félreteszed a pornót és a vibrátort, és megpróbáltok kizárólag egymásra koncentrálni. Aztán ha visszaállt az egyensúly, bevonhatjátok egymást a kedvenc tevékenységeitekbe.

Túlgondolás

A legtöbb ember egyetért abban, hogy amikor jó a szex, az agy kikapcsol. Ennek ellenére az agyunk minden pillanatban készen áll arra, hogy haszontalan párbeszédeket folytasson, mert ez a dolga: elemzés, kritizálás és elmélkedés. Ezt a problémát pedig érdemes egyre inkább komolyan venni, hiszen minél több időt töltünk a képernyők előtt, annál kevesebbet foglalkozunk a testünkkel. Ez pedig előbb-utóbb a libidónkon is meglátszik.

Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen visszakerülhetsz abba a tudatállapotba, amiben kizárólag a szexé a szerep. Ha úgy érzed, kezdesz kizökkenni, összpontosíts a légzésedre és arra, amit a tested érez. A rendszeres jóga vagy meditációs gyakorlatok segíthetnek ebben.

Biztosra menni

A legjobban szeretünk biztosra menni. Tudjuk, hogy mi az, amiben jók vagyunk: a gyengéd, érzelmileg intenzívebb együttlétekben vagy a nyers, határozott szexben. Ha jellemzően szeretetteljes a nemi életünk, azzal azt kockáztatjuk, hogy egy idő után túl biztonságos lesz a szenvedélyhez, míg az intenzív szex könnyen érzelmi eltávolodást eredményezhet.

Gondoljátok végig, hogy milyen a szexuális kapcsolatotok, milyen energia hiányzik belőle, és beszéljétek meg, hogy mi kell ahhoz, hogy nagyobb hangsúlyt tudjatok fektetni a romantikára, vagy épp ellenkezőleg, a szenvedélyes együttlétekre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra