Ez történhet a mobilodról törölt fotókkal: ne hidd azt, hogy végleg eltűnnek

GettyImages-638516634
Olvasási idő kb. 2 perc

Sajátos új hiba nehezíti meg a iPhone-tulajdonosok életét: a telefonok operációs rendszerének legújabb frissítésével olyan fotók jelennek meg az eszközökön, amelyeket a felhasználók akár évekkel ezelőtt letöröltek.

Váratlan eseményeket is hozott az iPhone-ok legújabb, május 13-án kiadott operációs rendszere. Több felhasználó is arra panaszkodik, hogy mióta frissítette készülékét az iOS 17.5-ös verziójára, olyan fotói jelentek meg a legfrissebb fotókat gyűjtő mappában, amelyeket akár évekkel ezelőtt letörölt. Az iPhone-ban valóban van olyan lehetőség, amelynek segítségével a törölt fotókat vissza lehet állítani, de ez a funkció csak 30 napon keresztül elérhető. Ezután véglegesen el kellene tűnniük a képeknek.

Kényes, korábban törölt fotók kerültek elő

Ennek ellenére egyes felhasználók arra panaszkodnak, hogy ez láthatóan nem történik meg. Egyikük például évekkel korábban törölt, intim fotók felbukkanásáról számolt be. Olyan felhasználó is akad, aki azt állítja: 2016-os képek kerültek be a legfrissebb fotókat gyűjtő mappába, amelyeket sosem törölt. Ami még komolyabb kérdéseket vet fel: egy beszámoló szerint

egy olyan tableten jelentek meg a felhasználó fotói, amelyről minden személyes adatot eltávolított, és eladott egy ismerősének.

Mégsem tűnnek el véglegesen a törölt fotók
Mégsem tűnnek el véglegesen a törölt fotókUwe Krejci / Getty Images Hungary

Mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az Apple rosszindulatúan megőrzi a törölt fotókat. Szakértők szerint minden valószínűség szerint arról van szó, hogy valami hiba csúszott abba, ahogy az operációs rendszer legújabb verziója az adatokat kezeli. Az Apple egyelőre nem reagált a hírekre, ám az biztos, hogy súlyos problémákat és kérdéseket vet fel az eset.  Különösképp, mivel egyes hírek szerint a probléma már az iOS 17.5 bétatesztelése során is felütötte a fejét. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek