Aggasztó hír érkezett az idei tél időjárásával kapcsolatban

GettyImages-868177784

A téli időjárás legfrissebb elemzése aggasztó dologra hívja fel a figyelmet: az adatokat a NASA tekintette át.

Árvizeket hozhat az El Niño idén télen: az utakat elöntő és otthonokba is betörő víz jelensége Észak-Amerika partjainál érintheti sok ember mindennapjait.

Az egyelőre még mindig kialakulóban levő El Niño Amerika délnyugati partvidékén a szokásosnál nagyobb mennyiségű esőt hozhat a jövő év első három hónapjában, míg a Föld más tájain, a Csendes-óceán nyugati részén fekvő országokban ugyanakkor szárazság uralkodhat.

A téli árvíz szokatlanul gyakori következménye lehet a felmelegedéssel beköszöntő újfajta időjárási viszonyoknak
A téli árvíz szokatlanul gyakori következménye lehet a felmelegedéssel beköszöntő újfajta időjárási viszonyoknakgdagys / Getty Images Hungary

Többek közt Seattle és San Diego városában is számítanak olyan, télen bekövetkező áradásra, amilyet általában csak tízévente egyszer kell megélniük a környék lakóinak.

Ennél is aggasztóbb tény az, hogy a kutatók vélekedése szerint míg korábban az El Niño időszakon kívül nem sújtották ilyen árvizek Amerika ezen részét, a 2030-as évekre a klímaváltozás miatt évente többször is szembesülnek majd a nyugati partvidék lakosai a problémával.

Ez is egy a klímaváltozás számos aggasztó következménye közül: a napokban derült fény arra is, hogy a mögöttünk álló hónap volt minden idők legmelegebb októbere a világon. A magyarországi ősz is melegrekordernek ígérkezik, hacsak a november nem lesz szokatlanul hideg hazánkban. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra