Így érezd jól magad egy esküvőn, ahol csak az ifjú párt ismered

GettyImages-102284204

Az esküvő akkor is lehet a szórakozás színtere, ha egyedül mész el rá, és senkit sem ismersz a házasulandó páron kívül. Így vészelheted át és élvezheted ki a legjobban az ilyen eseményeket.

Esküvőre menni jó buli: sok finom étel és ital, remek zenék, és mindent a boldogság szívmelengető szele leng körül. Egy különleges esemény, amelyet hónapokig izgatottan lehet várni, amelytől még a munkába is mintha egy fokkal ruganyosabb léptekkel menne be reggelenként az ember, és talán még a szokásosnál eggyel kevesebb kávé is elég arra, hogy végigvigye a mindennapjait. De mi van akkor, ha imádod az esküvőket, viszont egy kedves barátod jeles napjára nincs plusz egy főd? Ne hagyd, hogy elijesszen az ünnepléstől, hogy nem ismernél a házasulandó páron kívül senkit sem az esküvőről, hiszen a meghívód is pont azt jelzi, hogy fontos voltál a pár számára annyira, hogy ott akarjanak látni téged is maguk mellett, amikor kimondják a boldogító igent. Ezek a tippek nagyszerű kalauzként szolgálhatnak, hogy ne csak túléld, de még élvezd is a barátaid nagy napját.

Senkit sem ismersz az esküvőn? Nem kell megijedned!

Lássuk be, nem lehet mindenki extrovertált. Vannak, akik nem tudnak minden társaságban a nulladik perctől kezdve fesztelenül elbeszélgetni mindenkivel és bárkivel, aki mellé lepottyantják őket. Az esküvőszervező és egyéb szakértők szerint azonban nem kell megijedni, ha olyan esküvőre vagyunk hivatalosak, ahol a páron kívül senki mást nem ismerünk. Hiszen, ha belegondolunk, sok társasági helyzetben kell az alapoktól indulva (Szia, hogy hívnak?) elboldogulnunk, legyen szó akár az első randis jégtörő kérdésekről, akár az új munkahelyen/iskolában kezdésről. Egy esküvő sem sokban különbözik ezektől a helyzetektől: mindenki ugyanazért gyűlt össze, és alapvetően jó szándékkal szemléli a többieket. 

Ebből a perspektívából máris kevésbé tűnhet ijesztőnek a gondolat, hogy egyedül nézz szembe egy csapat idegennel, akikkel csak egy napot tervezel eltölteni együtt és akik közül a fél társaság amúgy sem ismeri a jelenlévők másik felét. A szakértők szerint így tudod kihozni a maximumot egy ilyen helyzetből:

Nem zárja ki a szórakozás lehetőségét, ha egyedül érkezel egy esküvőre, ahol csak az ifjú párt ismered
Nem zárja ki a szórakozás lehetőségét, ha egyedül érkezel egy esküvőre, ahol csak az ifjú párt ismeredThomas Barwick / Getty Images Hungary

1. Ne legyenek elvárásaid az eseményt illetően

Ez a leghasznosabb hozzáállás, amivel egyénként érdemes belevágni egy olyan esküvői ünnepségbe (és úgy általában véve minden fontos eseménybe is), amelyen senkit sem ismersz, hiszen innentől már csak jobb lehet minden. Ezzel ágyazhatsz meg a leginkább annak, hogy a végén mégiscsak felejthetetlen élmény kerekedjen ebből a nem mindennapi, furcsa helyzetből.

2. Igyál egyet

A mértékletesség kulcsfontosságú, azonban a legtöbb ember számára előnyös lehet elkortyolgatni egy pohár alkoholos italt. Fellazítja a feszültségeket, és könnyedebben tudják venni a szociális kihívásokat. mint amilyen ez a helyzet is. Fontos, hogy ismerd a határaidat, és be is tudd tartani őket, különben rendkívül kínos helyzetbe keverheted saját magadat.

3. Mássz ki a fejedből

Hidd el, senki sem azzal lesz elfoglalva, hogy azt vizslassa, egyedül érkeztél, vagy hogy mindenféle konspirációs teóriát gyártson rólad. Valószínűleg a saját dolgukkal lesznek elfoglalva helyetted, vagy esetleg azt feltételezhetik, hogy egy másik szociális körhöz tartozol.

4. Beszélgess a házasulandó pár idős rokonaival

Általában ők élvezik a helyzetet a legjobban, ráadásul a legtöbb embert ismerik is a jelenlévők közül. Biztosan szívesen mesélnek neked a saját életükről. Akár be is mutathatnak másoknak, vagy mesélhetnek arról a vendégről egy-két létfontosságú információt, akit kiszemeltél magadnak a vendégseregből – például, hogy szingli-e az illető.

Ha egyedül érkezel egy esküvőre, teremtsd meg a saját szórakozásodat
Ha egyedül érkezel egy esküvőre, teremtsd meg a saját szórakozásodatAaronAmat / Getty Images Hungary

5. Beszélgess a veled egy asztalnál ülőkkel

Bízz benne, hogy a házasulandók nem véletlenül ültettek ahhoz az asztalhoz, ahova, hiszen valószínűleg pont az ülésrend kiötlésével töltötték a legtöbb idejüket. Gyaníthatóan hasonló gondolkodású, érdeklődésű emberek vesznek majd körül, úgyhogy nyugodtan kezdj el kérdezősködni felőlük. Kiindulási pontnak például tökéletes kezdés annak kitárgyalása, hogy ki honnan ismeri az ifjú párt.

6. Keresd meg a többi egyedül érkezett vendéget

Nagy az esélye, hogy ha te egyedül érkeztél az esküvőre, akadnak majd még hozzád hasonló helyzetben lévők is. Figyeld meg, ki az, aki sok időt tölt egyedül, és kezdeményezz vele beszélgetést az alapján, amit éppen csinál, és nézd meg, hová fut ki az egész.

7. Irány a táncparkett

Ha nem utálod teljes szívedből a tánc műfaját, akkor pattanj fel a táncparkettre. Egyrészt, így nem kell kínos beszélgetésekbe bonyolódnod, mert a zenétől úgysem fogtok hallani semmit. Másrészt pedig a vonatozások vagy körben állós táncolások nagyszerű alkalmat teremtenek a kapcsolatfelvételre másokkal, amelyet a parketten kívüli beszélgetéssel akár tovább is lehet építeni.

8. Keresd meg a félrevonulós férfitársaságot

Minden esküvőn van egy csapat férfi, akik félrevonulva a zajos fókusztól összegyűlnek iszogatni. Férfiként rögtön beleillesz majd a társaságukba hasonló helyzetedből fakadóan, nőként pedig biztosan lesz egy-két olyan ember, aki szintén szingli, és szívesen ismerkedne veled.

Ha legközelebb egy személyes meghívót kapsz egy esküvőre, ahol a páron kívül nem ismernél senkit sem, ne utasítsd vissza az ajánlatot. Nyugtasson meg a gondolat, hogy ha a főbb illemszabályokat betartod, akkor rosszul már nem tud elsülni a dolog. Ki tudja, akár életed egyik legszebb estéjévé is válhat.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé


A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra