Szex mint fogyókúra? Ez az 5 póz fogyaszt a legjobban

GettyImages-1161335907

Akár hiszed, akár nem, a szexszel majdnem annyi kalóriát égethetsz el, mint egy gyors kocogással.

Vitathatatlan, hogy nem feltétlenül ez a leghatékonyabb edzésforma a nem kívánt párnácskák leadására, de mindenképpen szórakoztató lehet a fogyókúra, vagy éppen a szexuális életed megfűszerezésére. 

Egyébként bármi okod is legyen rá, hogy egyre többet látogatod az ágyat – ha minden jól megy, nem egyedül –, azt azért ne feledd, hogy a biztonságos szexszel életeket menthetsz, megvédheted magad és másokat is a szexuális úton terjedő betegségektől. 

A Medicinenet cikke szerint egy friss tanulmány kimutatta, hogy egy átlagos 30 perces szexuális aktus során a férfiak akár 120 kalóriát is elégethetnek, míg a nők 90-et. Egy másik tanulmány szerint egy szenvedélyes, félórás kis légyottal akár 150 kalóriát is el lehet égetni, ami megfelel egy nagyjából negyedórás kocogásnak.

Elképzelhető persze, hogy nem tart minden együttlét fél órán keresztül, ahogy az is, hogy egy órán át nem tudsz betelni a partnereddel. Bárhogy is, a szex enyhe vagy közepes fizikai aktivitásnak tekinthető, és ezt valószínűleg te magad is tapasztaltad már, ha egy-egy szenvedélyesebbre sikerült éjszaka után meglepődve konstatáltad, hogy izomlázad van, például a combod belső felén. 

Nézzük, mely pózokkal égetheted el a legtöbb kalóriát.

1. Állva 

Ez a póz erősítheti a lábakat és az izmokat. Ha mindkét partner áll, 10 perc alatt a nő körülbelül 30 kalóriát égethet el, míg a férfi körülbelül 51-et. Ha a férfi egész idő alatt a karjában tartja a nőt, 65 kalóriától szabadulhat meg, a nő pedig 40-től. 

2. És a hídpóz megvolt már?

Körülbelül 60 kalóriát égethet el mindkét fél negyedóra alatt a hídpózzal. Ha véletlenül nem ismernéd, ne aggódj, itt a recept. A történet lényege, hogy a nőnek a hátára kell feküdnie, kezét a teste mellett tartja, majd a hátát és a lábát felemeli, hogy ívet képezzen a testével, miközben a férfi térden áll, és ebben a pózban hatol be. 

A férfiak így megfeszítik comb- és törzsizmaikat, a nők meg nagyjából mindent. Hogy létezik-e olyan nő a világtörténelemben, aki negyedórán át képes volt így megtartani a testét, egyelőre rejtély, de természetesen feltételezzük, hogy a kutatás résztvevői becsületesek voltak. 

3. Tehenészlány

Ha a fő célod a szexszel elsősorban a kalóriaégetés, a tehenészlány lesz az igazán neked való póz, ugyanis a nők körülbelül 135 kalóriát képesek elégetni így egy 30 perces aktus során. Ha az alsó lábszáradat rögzíted a partneredé alatt, az segítheti a fenék- és a combizmok erősítését. 

4. Kutyapóz

Bár sok nő nem sorolja a kedvencei közé a kutyapózt – talán a behatolás mélysége vagy a szög miatt –, segíthet a fogyásban. Míg a férfiak megdolgoztatják a törzs- és a combizmaikat, a nők körülbelül 80 kalóriát égethetnek el, közben pedig erősödik a kar- és lábizmaik is. Sőt, a póz a törzs izmainak is jót tesz, természetesen mindez attól függ, hogy a résztvevők mennyire élik bele magukat a helyzetbe. Ez a pozíció azonban nem minden veszély nélküli a nők számára, mert ha a férfi nagyon erősen tevékenykedik, akár sérülést is okozhat a hüvelyben.

5. És a jó öreg misszionárius sem maradhat ki 

Nyilvánvalóan ezt a pózt kell a legkevesebbet magyarázni, mindenki ismeri, valószínűleg szereti is, vagy talán már halálra is unta, de nem ez a lényeg. Szex közben ebben a pózban a nő körülbelül 14 kalóriát éget el tíz perc alatt, a férfi pedig közel 50-et.

Ha már tényleg nagyon unod ezt a pózt, esetleg kipróbálhatod, hogy aktus közben nemcsak fekszel – tegyük a kezünket a szívünkre, ilyen is volt már –, hanem kissé megemeled a medencéd. Vagy még jobb, ha mozgatod is. Talán ez is hozzátesz valamit az élményhez – és természetesen a fogyókúrához is.

Vagy, kifogások helyett, akár el is mehetnél edzeni, ha úgy alakul. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra