Rendőrségi kék fagyi, na ezért érdemes kimenni a Szigetre

Vermes Nikolett
GettyImages-1603777538
Olvasási idő kb. 3 perc

A mai napon kezdődik a Sziget Fesztivál, de a rendőrség már készenléti helyzetről beszél. Mutatjuk, hogy milyen óvintézkedéseket vezettek be.

Európa legnagyobb könnyűzenei fesztiváljára évről évre egyre többen jönnek a világ minden pontjáról. Az előző években számos botrány is kerekedett az Óbudai-szigeten, ezért a rendőrség több módon szeretné megakadályozni az újabb eseteket. Idén lesz minden, a kék fagyitól a készenléti rendőrségig. 

24 órás vízi rendészet

A fesztiválozók biztonsága minden oldalról támogatott, még a vízből is. A rendőrség tájékoztatása szerint a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyik hajója a nap 24 órájában a Sziget körül cirkál, és szükség esetén további vízi járművekkel is perceken belül a helyszínre érnek, hogy baj esetén beavatkozzanak. Ez nem azt jelenti, hogy a rendőrök a hajókról fognak bemenni a Sziget területére, a vízi rendészet tagjai csak szükség esetén hagyják el a fedélzetet, amennyiben például egy fesztiválozó vízbe esik. A szolgálatban lévő hivatásos személyek elsősorban a külső biztosításért felelnek, amiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság mellett részt vesz a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a Polgárőrség is. 

Mindent megtesznek a bulizók biztonsága érdekében
Mindent megtesznek a bulizók biztonsága érdekébenGettyImages

Magáncég felel a biztonságért

A Sziget belső területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felel, szorosan együttműködve a rendőrséggel.

A magánkézben lévő védelmi cégnek kell gondoskodnia helyben lévő tűzoltókról és biztonsági személyekről is

– ők jellemzően állományban lévő hivatásos személyek, akik az adott napon nincsenek szolgálatban a saját parancsnokságukon. A fesztivál területén végig ott lesznek a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi állományának civil ruhás nyomozói is. 

Kettős cél

A rendőrség prevenciós, valamint a szervezetet népszerűsítő programokat is visz a Szigetre. A Nagyszínpad és az Óriáskerék között található, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött BRFK Prevenciós Ponton bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal várják a látogatókat, akik a fővárosi rendőrséggel együttműködő influenszerekkel is találkozhatnak, és a készlet erejéig a rendőrségi kék fagyit is megkóstolhatják. Vagyis a rendőrség szerepe ezen a fesztiválon kettős.

A legfőbb cél, hogy a bulizók biztonságban legyenek, valamint, hogy tudják, mi a teendő baj esetén.

Végül mindenki figyelmét felhívják arra, hogy, aki bűncselekményt, szabálysértést észlel, szóljon azonnal a rendőröknek, jelezze a Sziget panaszirodáján, vagy hívja a 112-t!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek