Rendőrségi kék fagyi, na ezért érdemes kimenni a Szigetre

GettyImages-1603777538
Vermes Nikolett

A mai napon kezdődik a Sziget Fesztivál, de a rendőrség már készenléti helyzetről beszél. Mutatjuk, hogy milyen óvintézkedéseket vezettek be.

Európa legnagyobb könnyűzenei fesztiváljára évről évre egyre többen jönnek a világ minden pontjáról. Az előző években számos botrány is kerekedett az Óbudai-szigeten, ezért a rendőrség több módon szeretné megakadályozni az újabb eseteket. Idén lesz minden, a kék fagyitól a készenléti rendőrségig. 

24 órás vízi rendészet

A fesztiválozók biztonsága minden oldalról támogatott, még a vízből is. A rendőrség tájékoztatása szerint a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyik hajója a nap 24 órájában a Sziget körül cirkál, és szükség esetén további vízi járművekkel is perceken belül a helyszínre érnek, hogy baj esetén beavatkozzanak. Ez nem azt jelenti, hogy a rendőrök a hajókról fognak bemenni a Sziget területére, a vízi rendészet tagjai csak szükség esetén hagyják el a fedélzetet, amennyiben például egy fesztiválozó vízbe esik. A szolgálatban lévő hivatásos személyek elsősorban a külső biztosításért felelnek, amiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság mellett részt vesz a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a Polgárőrség is. 

Mindent megtesznek a bulizók biztonsága érdekében
Mindent megtesznek a bulizók biztonsága érdekébenGettyImages

Magáncég felel a biztonságért

A Sziget belső területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felel, szorosan együttműködve a rendőrséggel.

A magánkézben lévő védelmi cégnek kell gondoskodnia helyben lévő tűzoltókról és biztonsági személyekről is

– ők jellemzően állományban lévő hivatásos személyek, akik az adott napon nincsenek szolgálatban a saját parancsnokságukon. A fesztivál területén végig ott lesznek a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi állományának civil ruhás nyomozói is. 

Kettős cél

A rendőrség prevenciós, valamint a szervezetet népszerűsítő programokat is visz a Szigetre. A Nagyszínpad és az Óriáskerék között található, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött BRFK Prevenciós Ponton bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal várják a látogatókat, akik a fővárosi rendőrséggel együttműködő influenszerekkel is találkozhatnak, és a készlet erejéig a rendőrségi kék fagyit is megkóstolhatják. Vagyis a rendőrség szerepe ezen a fesztiválon kettős.

A legfőbb cél, hogy a bulizók biztonságban legyenek, valamint, hogy tudják, mi a teendő baj esetén.

Végül mindenki figyelmét felhívják arra, hogy, aki bűncselekményt, szabálysértést észlel, szóljon azonnal a rendőröknek, jelezze a Sziget panaszirodáján, vagy hívja a 112-t!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra