Veszély az utakon: a járművek negyede fennakadt a rendőri razzián

GettyImages-1294306347

A ROADPOL akció eredménye sokkoló: a razzia során a rendőrök az ellenőrzött tehergépkocsik és buszok 23 százalékánál tapasztaltak valamilyen jogsértést.

Február 25-én zárult le az egyhetes közúti ellenőrzés, melynek során 8741 tehergépkocsit és 563 autóbuszt ellenőriztek – írja a police.hu.

Összesen 2141 esetben állapítottak meg jogsértést, ebből azonnali közlekedési korlátozást 17 tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

A rendőrségi razzia során sok tehergépkocsi-vezetőt értek jogsértésen
A rendőrségi razzia során sok tehergépkocsi-vezetőt értek jogsértésenMike Raabe / Getty Images Hungary

Ami a tehergépkocsikat illeti, a leggyakoribb probléma a sebességhatár-átlépésével volt, összesen 659 jármű vezetője nem tartotta be ezt a fontos szabályt. 

410 alkalommal mellőzték a passzív biztonsági eszköz használatát – azaz nem kötötték be magukat –, vezetési és pihenőidőhöz kapcsolódó szabályszegéssel 201-szer találkoztak,

a jármű- és rakománybiztonság kapcsán 196 esetben találtak gondot, okmányok kapcsán pedig 177 alkalommal volt probléma. 

7 gépkocsivezetőnél az ittasság gyanúja is felmerült.

A buszvezetők közt a legtöbben biztonsági öv be nem csatolásával buktak meg, összesen 56-an. Az okmányok 13 embernél nem stimmeltek, 12 esetben pedig a vezetési és pihenőidő szabályait nem tartották be. A megengedett legnagyobb sebességet heten lépték át. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek