Nem vagy rosszabb szerető attól, ha vibrátort is használtok szex közben

Ha a szex nyomással és elvárásokkal keveredik, abból nem sok jó lesz. Ha a szex során az orgazmus elérését tűzzük ki célul, az könnyen tönkreteszi az egész együttlétet.

Ami a nők orgazmusát illeti, kutatások eredményei szerint nemcsak a férfiak, de a nők többsége is úgy gondolja, hogy a partnere felelőssége, hogy eljusson a csúcsra. A férfiak nagy része kifejezetten abban méri a teljesítményét, hogy szex közben sikerül-e orgazmust okoznia a partnerének.

Tovább fokozza a férfiasság érzését, ha a nők behatolás során vagy a csikló kézzel vagy orálisan történő ingerlése hatására élveznek el: a vibrátorral elért orgazmus hatására a férfiak kevésbé elégedettek a teljesítményükkel.

Vibrátorok férfiak helyett?

Úgy tűnik tehát, hogy a férfiak férfiasabbnak érzik magukat, amikor a partnerüknek a saját testükkel (a péniszükkel, a kezükkel vagy a szájukkal) okoznak örömet, mint amikor egy segédeszköz használatával érik el ugyanezt. Ez pedig összhangban áll azzal az elmélettel, miszerint a férfiak a nők szexuális élvezete alapján határozzák meg, hogy milyen a technikájuk és mennyire jó szeretők.

Ettől lenne férfias?
Ettől lenne férfias?Adene Sanchez / Getty Images Hungary

De valóban ekkora hatásuk lenne a vibrátorokkal kapcsolatos előítéleteknek és félreértéseknek? Sokak szerint az ilyen eszközök helyettesítik a férfiakat a szex során, így a legtöbb férfi, akinek a partnere vibrátor segítségével élvez el, úgy érzi, hogy rosszul teljesít. A valóság ezzel szemben az, hogy több tanulmány eredménye szerint is jobb egészségi állapotnak örvendenek azok a férfiak és nők, akik rendszeresen használnak vibrátort. A tudomány tehát egyetért azzal, amit a legtöbb orvos és terapeuta vall: nevezetesen, hogy a vibrátor használata gyakori, és olyan pozitív következményekkel jár, mint a nagyobb szexuális élvezet és a könnyebben elérhető orgazmus. Mindemellett pedig ritkán jár együtt kellemetlen mellékhatásokkal.

Ugyanebből a tanulmányból derül ki az is, hogy a nők szexuális elégedettsége nagymértékben függ attól, hogy férfi partnerük támogatja-e a vibrátor használatát. Azoknak a férfiaknak pedig, akik bevonják a vibrátort a nőkkel való együttlétükbe, javul az erekciójuk, a szexszel való elégedettségük, de az orgazmusuk is.

Az eredmények arra engednek következtetni, hogy szuper lenne, ha engednénk a nyomásból, miszerint a nők orgazmusa kizárólag a férfiakon múlik, nyitottabban állnánk egymáshoz, és leszámolnánk a vibrátorok használatát övező tabukkal. Hidd el, neked is jobb lesz.

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra