18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem vagy rosszabb szerető attól, ha vibrátort is használtok szex közben

Ha a szex nyomással és elvárásokkal keveredik, abból nem sok jó lesz. Ha a szex során az orgazmus elérését tűzzük ki célul, az könnyen tönkreteszi az egész együttlétet.

Ami a nők orgazmusát illeti, kutatások eredményei szerint nemcsak a férfiak, de a nők többsége is úgy gondolja, hogy a partnere felelőssége, hogy eljusson a csúcsra. A férfiak nagy része kifejezetten abban méri a teljesítményét, hogy szex közben sikerül-e orgazmust okoznia a partnerének.

Tovább fokozza a férfiasság érzését, ha a nők behatolás során vagy a csikló kézzel vagy orálisan történő ingerlése hatására élveznek el: a vibrátorral elért orgazmus hatására a férfiak kevésbé elégedettek a teljesítményükkel.

Vibrátorok férfiak helyett?

Úgy tűnik tehát, hogy a férfiak férfiasabbnak érzik magukat, amikor a partnerüknek a saját testükkel (a péniszükkel, a kezükkel vagy a szájukkal) okoznak örömet, mint amikor egy segédeszköz használatával érik el ugyanezt. Ez pedig összhangban áll azzal az elmélettel, miszerint a férfiak a nők szexuális élvezete alapján határozzák meg, hogy milyen a technikájuk és mennyire jó szeretők.

Ettől lenne férfias?
Ettől lenne férfias?Adene Sanchez / Getty Images Hungary

De valóban ekkora hatásuk lenne a vibrátorokkal kapcsolatos előítéleteknek és félreértéseknek? Sokak szerint az ilyen eszközök helyettesítik a férfiakat a szex során, így a legtöbb férfi, akinek a partnere vibrátor segítségével élvez el, úgy érzi, hogy rosszul teljesít. A valóság ezzel szemben az, hogy több tanulmány eredménye szerint is jobb egészségi állapotnak örvendenek azok a férfiak és nők, akik rendszeresen használnak vibrátort. A tudomány tehát egyetért azzal, amit a legtöbb orvos és terapeuta vall: nevezetesen, hogy a vibrátor használata gyakori, és olyan pozitív következményekkel jár, mint a nagyobb szexuális élvezet és a könnyebben elérhető orgazmus. Mindemellett pedig ritkán jár együtt kellemetlen mellékhatásokkal.

Ugyanebből a tanulmányból derül ki az is, hogy a nők szexuális elégedettsége nagymértékben függ attól, hogy férfi partnerük támogatja-e a vibrátor használatát. Azoknak a férfiaknak pedig, akik bevonják a vibrátort a nőkkel való együttlétükbe, javul az erekciójuk, a szexszel való elégedettségük, de az orgazmusuk is.

Az eredmények arra engednek következtetni, hogy szuper lenne, ha engednénk a nyomásból, miszerint a nők orgazmusa kizárólag a férfiakon múlik, nyitottabban állnánk egymáshoz, és leszámolnánk a vibrátorok használatát övező tabukkal. Hidd el, neked is jobb lesz.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra