5 dolog, amit jó, ha tudunk Sipos Zsuzsannáról

GettyImages-1388065556
Hujber Szabolcs

Ez az Oscar-gála sem múlt el magyar siker nélkül: Sipos Zsuzsanna a Dűne című film berendezőjeként nyerte el az Oscar-díjat, melyet magyarul is megköszönt.

Sipos Zsuzsannát anyukája hívta fel, amikor Oscar-jelölt lett, ő ugyanis máshogy emlékezett a bejelentés időpontjára, így vásárlás közben, teljesen váratlanul érte a hír. Ezután saját elmondása szerint húsz százalék esélyt látott az arany szobrocska tényleges elnyerésére, ma hajnalban azonban a remény mindannyiunk legnagyobb örömére valósággá vált. Ez alkalomból összegyűjtöttünk 5 dolgot, amelyet jó tudni a rendkívüli tehetségű magyar szakemberről.

#1 Zsuzsanna 2005-ben csöppent a filmes szakmába, akkor még büfésként vett részt Spielberg részben Magyarországon forgatott nagyszabású alkotásának, a Münchennek a felvételein. Eredetileg marketinget tanult, de rájött, hogy ez a szakma nem neki való, ezért beiratkozott egy lakberendező iskolába. Első nagy szerelmének édesapja cateringcége látta el étellel és itallal a forgatáson dolgozókat, így Zsuzsanna is velük kezdett el dolgozni. Mire befejezte a lakberendező iskolát, megismerkedett néhány emberrel, akiktől szakmai lehetőségeket is kapott. Eleinte reklámokban, majd külföldi filmekben is.

Sipos Zsuzsanna a jól megérdemelt Oscar-szoborral
Sipos Zsuzsanna a jól megérdemelt Oscar-szoborralAbc / Getty Images Hungary

#2 Első nagy nemzetközi munkáját 2011-ben a Jeremy Irons főszereplésével vetített Borgiák című tévéfilmsorozatban kapta, ahol asszisztensként dolgozott. A több magyarországi helyszínen is forgatott filmsorozat berendezőjét, Varga Juditot a televíziózás Oscarjának nevezett Emmy-díjra is jelölték.

#3 Szárnyas fejvadász 2049 című filmben már dolgozott együtt a Dűne rendezőjével, Denis Villeneuve-vel, de akkor még nem találkoztak személyesen. A 2017-ben bemutatott produkció jelentős részét hazánkban forgatták olyan színészekkel, mint Harrison Ford és Ryan Gosling.

#4 Dűne berendező csapata 99%-ban magyar volt, egy külföldi kolléga kivételével - Zsuzsanna úgy érzi, nélkülük nem lenne ott, ahol most van, ezért nagyon hálás nekik.

#5 Ő a második Oscar-díjas magyar nő. Az első az azóta elhunyt Udvardy Anna, aki a Mindenki c. rövidfilm producereként nyerte el a rangos díjat.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra