Óriási segítség érkezik a járóbeteg-ellátásban

GettyImages-1278799667
Olvasási idő kb. 2 perc

Egyszerűbbé, gyorsabbá és könnyebbé válik júliustól az orvosi rendelőkbe való időpontfoglalás. Mutatjuk, mit érdemes tudni róla.

Júliustól bárki számára elérhető az a rendszer, amelyben az orvosi vizsgálatokra maga a beteg foglalhatja le, módosíthatja az időpontot abban a szakrendelőben, ahol a leggyorsabban kaphat ellátást – adta hírül az Economx

Praktikusabb időpontfoglalás az orvosnál

Mint ahogyan arról korábban már a Dívány is írt, a Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) legfőbb célja, hogy a betegek szervezettebben juthassanak el az orvosokhoz, vagyis minél kevesebbet kelljen várniuk, javuljon a rendelők kihasználtsága, és ezek mellett

az orvosokat és asszisztenseket is mentesítse az időpontfoglalással kapcsolatos teendők alól, hogy több idejük maradjon a betegek gyógyítására.

Júliustól a beteg foglalhatja le az időpontot az orvoshoz
Júliustól a beteg foglalhatja le az időpontot az orvoshozPeopleImages / Getty Images Hungary

Újabb rendelőkben lesz ilyen rendszer

A cikk szerint az új betegút-menedzselő rendszert, amelyben az adott területhez tartozó háziorvosok és helyi szakorvosok foglalhattak időpontot a betegeiknek, már 83 szakrendelőbe telepítették.

A szolgáltatás nyártól azonban lépcsőzetesen még 101 intézményben lesz elérhető.

Mint írták, egy kormányzati megbízásra készült kutatás szerint a betegek kétharmadának a szakrendelésekre való bejutás, 49 százalékuknak pedig az időpontfoglalás okoz gondot.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek