Ez a 10 dolog teszi a jó szeretőt minden eddiginél jobbá

Ha sokszor rossz hírüket is keltik (hogy tudniillik szex közben csak a maguk örömével vannak elfoglalva), a férfiak nagyobb része igenis szeretne jobb szerető lenni, és kifejezett célja partnerének is több örömet szerezni. Te is úgy érzed, tehetnél többet, és van is benned nyitottság a tanulásra? Egyrészt gratulálunk, másrészt bátorítunk is: kezdd el képezni magad, hogy együttléteitek mindkettőtök növekvő öröméről szólhassanak. Ehhez ráadásul nem is kell különösebb varázslat vagy nagyobb erőfeszítés.

Olyan recept persze nincs, amitől mindenki szexuális élete azonnal, ugrásszerűen és jelentősen jobb lesz – nem is ígérünk semmi ilyesmit. Olyan tippek és trükkök viszont nagyon is léteznek, amelyek elsajátításával mindannyian közelebb kerülhetünk a jó szerető státusz eléréséhez. Az alábbi tíz tipp ráadásul „szintfüggetlen”: a szexben képzettek éppúgy tanulhatnak belőle, mint azok, akik csak most indulnak el az úton. 

1. Különböztesd meg a szexuális életedet a pornótól!

Annak érdekében, hogy fejlődhess, fontos, hogy felejtsd el a rossz beidegződéseket, tanácsokat és rossz tanácsadókat is. Hogy csak egy nagyon tipikus példát említsünk: amennyire izgalmas lehet például a pornó, éppen annyira káros abban az esetben, ha az ott látottakat egy az egyben próbálod bevinni az ágyatokba.

Ha a pornót rendeltetésének megfelelően használjátok, vagyis a szexhez kapcsolódó szórakoztató időtöltésként gondoltok rá, sok örömetek telhet benne akár egyedül, akár párosban élvezitek. Ugyanakkor ha szexedukációs eszközként tekintetek rá, könnyen lehet, hogy nem sok okosat tanultok majd belőle. Sok férfi gondolja úgy, hogy a pornóban látottak egy az egyben alkalmazhatók otthon is, és főleg, ha nehezen megy a kommunikáció, előfordul, hogy kérdezés helyett inkább az ott látottak nyomán indulnak el. Pedig a pornó minden, csak nem a jó otthoni szexhez befűzhető oktatófilm.

Ha azt viszed haza a pornóból, hogy teljesen oké veszélyes vagy épp kissé bizarr szexuális cselekménybe kezdeni a partner beleegyezése/megkérdezése nélkül, hogy óvszert használni avítt, antivilágbéli csökevény, és hogy a szex csak és kizárólag úgy végződhet, hogy a partnered arcára élvezel, ideje emlékeztetni magad, hogy a pornó csak a szex egy erősen sarkított ábrázolásmódja. 

2. Törekedj a biztonságos szexre!

A jó szex sem jó szex, ha végül szexuális úton terjedő betegségekhez vezet – ebben az esetben olyan rossz szexről van szó, ahol a negatívum kicsit késleltetve érkezik. De hidd el, jönni fog. 

Annak, hogy valaki jó legyen az ágyban, alapfeltétele, hogy kiművelt legyen a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség elleni védekezés alapjaival kapcsolatban. Ehhez képest sokan félelmetesen keveset tudnak erről, és ami még ijesztőbb: a keveset is teljesen rosszul tudják. Pedig a felvilágosultság a szex esetében akár életet is menthet: a könnyebben átvészelhető fertőzések mellett olyanok is vannak, amelyektől hosszabb távon akár rákos megbetegedés is kialakulhat a szervezetben. 

A biztonságos szex a jó szex alapja, és még ha erről beszélni nem is a szex legizgalmasabb része, gondolj csak bele: az étellel kapcsolatban is előbb arról győződsz meg, hogy az friss, és hogy attól valószínűleg nem kapsz mérgezést, mint arról, hogy valójában mennyire ízes. A biztonságos szex az abszolút belépő szintje a szexuális kulturáltságnak. 

3. Beleegyezés

Sok szexuális úton terjedő betegség kezelhető, még ha kellemetlen is, a nem kívánt terhességet vészhelyzetben akár egy esemény utáni tabletta is megelőzheti – gondolhatnánk felelőtlenül. És mi van a lelki tényezőkkel? Ha tudtodon kívül megbántasz, esetleg szándékod ellenére fizikai kellemetlenséget okozol valaki másnak csak azért, mert nem érted a beleegyezés jeleit, az hosszú távú és igen komoly következményekkel jár.

Pedig a beleegyezés kérdésköre egyáltalán nem bonyolult: legfontosabb alapszabályai, hogy a nem az nem és hogy a nem hiánya még nem jelent igent: ha beleegyezéses szexet akarsz, keresd a lelkes és önkéntes beleegyezés jeleit, rendben? Ha nem vagy benne egészen biztos, melyek is ezek, nézd, össze is szedtük neked, mire érdemes figyelned. Még akkor is érdemes belekukkantanod, ha nagyon képzettnek érzed magad a témában. 

4. Szexjátékok

A férfiak egy része számára ijesztő a gondolat, hogy egy műanyag, elemcserével akár élethosszig is működtethető, mindig tökéletesen kemény, ráadásul kifejezetten a női örömre kifejlesztett szerkentyűvel kell, hogy felvegye a versenyt, olyasvalamivel, ami ráadásul sosem megy el túl korán. Így leírva valóban ijesztő, de ebből a szempontból is ideje szemléletet váltani, hiszen szó sincs versenyről. Te talán lecserélnéd a partnered a pornóra vagy a maszturbálásra? 

A szexjátékok beépítése a szexuális életbe ráadásul nemcsak a nő örömére történhet: egy sor, kifejezetten a férfiak igényére szabott játékszer létezik, de még a partnernőd eszközeinek bevetése is mindkettőtök számára tartogat örömteli meglepetéseket. Kérdezd meg őt, van-e ilyesmije, szereti-e használni, és ha igen, kérd meg, hogy próbáljátok ki akkor is, amikor együtt vagytok. Örülni fog, hogy nem a vetélytársat látod a szerkentyűben, és te is meg fogsz nyugodni: egy jöttment vibrátor nem veszi el a munkádat!

5. Készíts egy igen/nem/talán listát!

Akár egyedül vagy, akár párkapcsolatban élsz, ahhoz, hogy jó szerető légy, nagyon fontos, hogy pontosan ismerd a saját határaidat, vágyaidat és azt, hogy mi az, ami már nem fér bele. Ennek jó módszere lehet, ha készítesz egy listát a számodra kifejezetten érdekes, izgalmas/esetleg kipróbálható/kizárt szexuális tevékenységekről. A módszer egyszerű: listaszerűen menj végig a különböző szexuális tevékenységeken, majd dönts arról, mennyire igen vagy nem a dolog.

Ha párkapcsolatban élsz, nagyon hasznos lehet egy ilyen lista, különösen akkor, ha mindketten elkészítitek a magatokét: a két checklist összevetésével egy sor kellemetlen meglepetést elkerülhettek, és kiderülhet az is, hogy egy-egy malacságban mindketten benne vagytok. Az elején persze kicsit kínos lehet leírni, ha bejön neked egy-egy meredekebb dolog, de ha mindketten őszinték vagytok a lista összeállításakor, közelebb kerültök egymáshoz és ahhoz, hogy mindketten szabadabban éljétek meg a szexualitásotokat. 

Ha pedig egyedül vagy, akkor sem haszontalan a lista. Amikor sokat randizol, sokszor van új kapcsolatod, segíthet, hogy a hév ne vigyen el valami olyasmi felé, amit valójában nem is szeretnél és másnap esetleg megbánsz. 

6. Tegyél fel több kérdést!

Először úgy tűnhet, nem túl szexi, ha partneredet arról faggatod, pontosan hol és hogyan, mikor és mennyiszer szereti, ha megérinted, vagy mi esik neki igazán jól az ágyban, de hidd el, valójában ennek épp az ellenkezője igaz! Semmi sem szexibb annál, mint hogy a másik kedvére akarsz tenni és ezért hajlandó vagy tanulni is. Ez már önmagában hatalmas lépés afelé, hogy jó szerető légy. Ráadásul mindennek nem is kell feltétlenül ott és akkor történnie. Egy jóleső szex után tét nélkül, nyugiban lehet beszélgetni arról, mi volt igazán jó az együttlétben, és miből lenne jó még több, esetleg jóval kevesebb a következő alkalommal. Kérdezzetek, figyeljetek és tanuljatok egymásról, hogy egyre jobbak és jobbak lehessenek az együttléteitek!

7. Síkosítás

Ha szereted az anális szexet, bizonyára van síkosítód és rendszeresen használod is. Ettől függetlenül is fontos, hogy minden szexuális tevékenység kapcsán emlékeztesse magát az ember: a nedvesedés kulcsfontosságú a jó szexhez, és az emberi test nem minden esetben termel elég lubrikánst ahhoz, hogy a szexuális életet gördülékennyé tegye – ez akár például ciklusfüggően is történhet. 

Kulcsfontosságú ezért, hogy legyen a közeledben síkosító, ha behatolásos szexről van szó, és jó, ha tudod, hogy a vizes bázisúak nem tesznek kárt a különböző játékszerekben, viszont hamarabb elillan az általuk okozott síkosságérzet, míg a szilikonalapúak hosszabban biztosítják a síkosságot, a különböző szexjátékokban azonban kárt tehetnek. 

Akkor érzed igazán a topon magad, amikor a partneredet mindenféle külső rásegítés nélkül hozod igazán nedves állapotba? Érthető, hogy ilyenkor a szokásosnál is jobb szeretőnek érzed magad, de azért ne vonj le túl messzire menő következtetést pusztán ebből. Egyrészt jó, ha tudod, hogy a menstruációs ciklus például nagyon nagy hatást gyakorol a nedvesedésre, vagyis előfordulhat, hogy akkor is szerényebben nedvesedik a partnered, ha igazából klasszul érzi magát. Másrészt pedig a hiúsági szempontok helyett inkább vedd elő a kényelmieket: mindkettőtöknek nagy diszkomfortot okozhat, ha kellő nedvesség híján vagytok együtt. Nem lesz rá szükséged minden egyes alkalommal, de hidd el, áldani fogjátok az előrelátásodat, amikor szükség esetén épp kéznél lesz ez a holmi. 

8. Tanulj egy kis csúnya beszédet!

Mondják, hogy az ember legnagyobb erogén zónája az agya, és ha egyszer elkezded a szavaidat afrodiziákumként használni, rá fogsz jönni, hogy teljesen igaz a mondás. Azt hallani, hogy partnerünk épp a megfelelő szavakat használja a megfelelő pillanatban, és képes szókimondóan fogalmazni azokról a testrészeinkről, amikről vagy gyereknyelven gügyögve, vagy orvosi szárazsággal esik a legtöbb szó, legalább olyan erős hatású lehet, mint egy jó időben és helyen végzett mozdulat. Instant felpörgetheti a szexet. Nem biztos, hogy elsőre át tudsz menni parádés kocsisüzemmódba, és tény, hogy el kell találni a megfelelő regisztert, de érdemes kísérletezni vele, mert a legtöbb nőt nagyon is beindítja, ha partnere nem finomkodik és nevükön nevezi a dolgokat. 

9. Ne csak a behatolásra fókuszálj!

Sokakat meglephet, de a szex jóval összetettebb annál, mint hogy elég legyen csak a behatolásra koncentrálni. Gendertől és irányultságtól függetlenül jóval többről van ugyanis szó, mint a pénisz ki-be húzogatásáról. Amint ezt tudatosítod, máris rátértél a jobb szexhez vezető útra. 

Ha rájössz, mennyire fontosak az előjátéknak nevezett dolgok (csókolózás, orális szex, kézi munka, masszázs, szerepjátékok vagy a fentebb említett szóbeli disznóságok), a szex nemcsak tovább tart majd, de lényegesen élvezetesebb és változatosabb lesz, mint amikor csak átrohantok ezeken a részeken. Kicsit több energiát tenni a behatolás előtti részbe nemcsak azoknak a srácoknak jöhet jól, akik korai ejakulációval küzdenek, de mindenki másnak, aki szeretne egy kicsit tartalmasabb szexet maga és a partnere számára is. 

10. Kezdd el élvezni!

A jó szex elsősorban az élvezetről szól, de épp erről a legkönnyebb elfeledkezni a nagy igyekezetben. Sok férfi (és nő) annyira igyekszik jónak lenni, hogy éppen a fene nagy igyekezet veszi elejét annak, hogy partnerével igazán jól érezzék magukat. Ha minden erőddel azon vagy, hogy a partneredet földöntúli gyönyörhöz juttasd, célkitűzésed könnyen bénító elvárássá és mindkét félnek terhes kötelességgé válhat, pedig a végcél az, hogy mindketten élvezzétek a dolgot. 

Minél inkább le tudtok lazulni, minél inkább benne tudtok lenni a pillanatban, anélkül, hogy nagyon merev elvárásokat fogalmaznak meg, annál valószínűbb, hogy mindenki úgy száll ki a dologból, hogy huhh, na, ez most nagyon jó volt. És végső soron ez a cél, nem igaz? 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra