Zanza!

mili-viki-lead„Na, megint egy szőke nő, aki azt hiszi, ha megcsináltatja a mellét, jobban buknak rá a pasik” – írták a lapok és a fórumozók a profi bokszoló, most fitneszedző Miló Vikiről, aki azt mondja: tényleg jobban buknak rá a pasik, de nem ez a lényeg.


Viki immár akkor is szépnek érzi magát, ha reggel nyúzott arccal, kócosan, smink nélkül néz bele a tükörbe. De nem volt ez mindig így. Önbizalma azóta növekedett ekkorára, amióta valóra váltotta régi álmát: nagyobb mellet csináltatott. Az egykori bokszolónőt arra kértük, avasson be minket a műtét kulisszatitkaiba és abba, miért volt ez ennyire fontos számára.

 

Mikor döntöttél úgy, hogy plasztikai sebész segítségét kéred?

Közel 10 éve kacérkodom a gondolattal. Szép, formás mellem volt, de nagyon kicsi. Állandóan szivacs- vagy szilikonbetétes melltartóban jártam. Sokszor nem is egy, hanem két, három betétet tettem be. Ezért olyan ruhát, amelyhez nem lehetett melltartót viselni, nem is hordhattam. Néztem a lányokat a csinosabbnál, csinosabb felsőkben, és szomorkodtam. Csak akkor éreztem magam szépnek, ha bementem egy-egy tévéfelvételre, és ott szakemberek készítették el a hajamat, sminkemet. Szóval nagyon vágytam már a műtétre, de addig, amíg profi bokszolóként éltem, ez veszélyes lett volna. Most is a sportról szól az életem, de mint fitneszedző keresem a kenyerem.

Aztán eljött a nagy nap. Hogyan választottál orvost?

Dr. Pap Péternél sok ismerősöm járt már. Judy arcát is műtötte. Láttam a munkáit, és csak jókat hallottam róla. Ő például nem hajlandó természetellenes dolgokat kreálni, óriásmelleket csinálni. És ha úgy látja a páciensen, hogy nem biztos magában, akkor inkább hazaküldi, hogy gondolkozzon.

Veled mindenben egyetértett?

Igen, mert én nem nagy mellet akartam, csak a 70 A-ból 80 B-t. A doktor úr még arra hívta fel a figyelmem, hogy a mellem között ne legyen túl nagy a hézag. Biztos láttál már olyan csináltatott mellet, ahol a kettő között nagyon nagy a távolság. Na, az természetellenes.

milo-viki-alloTöbb ismerősöm is átesett már ilyen beavatkozáson. Óriási fájdalmakról meséltek. Mire számítson az, aki a mellplasztika gondolatával kacérkodik?

Nekem is mondta az orvosom, hogy fájni fog, de úgy gondoltam, hogy a sportolói múltam miatt majd jobban viselem. Hát tévedtem. Tudod mit? Az első három nap semmit, de semmit nem tudsz csinálni. Nem tudod kinyitni a csapot, lehúzni a vécét, felemelni a poharat. Még aludni is ülve aludtam. Állandó segítség nélkül senki se vágjon bele. Persze nagyon gyorsan regenerálódik a szervezet, szinte óráról órára jobban éreztem magam. Hat hétig a sporttól is teljesen eltiltottak. Három hónapja volt a műtét, de hasra még csak egy hónap múlva fordulhatok.

Gondolom azért, nehogy eldeformálódjon…

Igen, amíg az implantátum nem ágyazódik be teljesen, vigyázni kell rá.

Milyen óvintézkedéseket kellett még betartanod?

A műtét után egy hétig nem is láttam a mellemet. Szorítópántot kaptam, hogy lejjebb csússzon, és sportmelltartót, amelyet le sem vehettem. A varratszedéskor láttam először, de aztán újra fel kellett vennem, és hat hétig éjjel-nappal hordanom. Ja, és egy évig nem napozhatok, nem szolizhatok.

Gondolom a seb miatt. Mennyire látszik?

Izom alá ültették be. A bimbómhoz nem nyúltak hozzá, mert formás volt a mellem. A hegesedésre pedig szilikontapaszt használok. Ez elég új dolog. Arra való, hogy a műtéti heg szebben gyógyuljon. Este leveszem, szappanos vízzel megmosakszom, és visszaragasztom a beavatkozás helyére. Amíg ragad, újra és újra fel tudom használni.

Mi lesz majd az idő múlásával? Az anyaság még előtted áll. Tényleg, tudsz majd szoptatni?

A műtét során a mirigyállományt, a tejcsatornákat nem is érintették, így a szoptatást nem fogja befolyásolni. Pont, amikor engem műtöttek, volt ott egy olyan hölgy, aki a szoptatás utáni korrekcióra jött. Megjegyzem, sem a férje, sem az orvos nem látott változást, de ő állította, hogy a mellbimbója lejjebb csúszott. Egyébként 15 év garancia van az implantátumra, 45 évesen majd ráérek eldönteni, hogy mit szeretnék.

Kétféle nő van. Az egyik letagadja, a másik büszkén vállalja, hogy megműtette magát. Nem bántottak érte?

Dehogynem. A különböző fórumokon kaptam hideget-meleget. Azt írták, „na, megint egy szőke nő, aki azt hiszi, hogyha majd megcsináltatja a mellét, jobban buknak rá a pasik”.

És nem?

De. De ez nem a mellem miatt van, hanem abból adódik, hogy sokkal magabiztosabbá váltam. Már nem kell aggódnom azon, hogy mi lesz akkor, ha eljut egy kapcsolat odáig, hogy megválok a ruháimtól.
A műtét óta felszabadult, boldog lettem. Reggel felkelek, gyűrött arccal belenézek a tükörbe, majd lejjebb téved a tekintetem, és meglátom, hogy milyen kerekded a mellem, egyből szebbnek érzem magam. De a legnagyobb bókot egy olyan hölgytől kaptam, aki abban a teremben edz, ahol én is dolgozom.

Mit mondott?

Azt, hogy ha nem olvassa, akkor észre sem veszi, hogy megműtöttek. És nekem ez volt a célom. Elérni azt a méretet és formát, amelyet korábban csak a szivacsos melltartókkal tudtam.

 

Fotó: Kölcsényi Zoltán

Még a mellekről a Díványon:

• Kis melled van, eldugnád vagy kiemelnéd? | Kis női keblek cseles divatja
• Van, aki nézi, van, aki viseli… | Titkokat rejt és önbizalmat ad
• A svéd nő melltartó nélkül napozik | Fedetlen női keblek a parkokban
• Minden célra van megfelelő darab | Méretes keblek divatja

 

Blogmustra