Fontosat kérdez a Messenger: ha így válaszolsz, eltűnik minden üzeneted

GettyImages-764786083

Már Facebook nélkül is használható a Messenger: hirtelen kérdezi a Meta a felhasználókat, hogyan tovább, ha a közösségi oldaltól független folytatásról döntesz, annak komoly következménye lesz.

A Messengert megnyitva most már bármikor szembesülhetsz azzal, hogy üzeneteid helyett egy olyan ablak nyílik meg, amelyben az app további használatával kapcsolatos kérdést tesz fel a Meta. A hvg cikke azt ecseteli, hogy a döntést nem lehet halasztani, addig nem tudod megnyitni az alkalmazást, míg nem válaszolsz rá – viszont a döntés nagy súlyú.

Nem részletezett okból ugyanis most kell minden EGT-országban élő Messenger-felhasználónak választania két lehetőség közül: leválasztja az üzenetküldő alkalmazást a Facebookról, vagy azzal együtt használja. Ez feltehetően a közeljövőben hatályba lépő, a digitális piacokról szóló uniós jogszabály miatt vált szükségessé.

A Facebook nélküli Messenger-használat lehetősége miatt teszi fel a Meta a kérdést
A Facebook nélküli Messenger-használat lehetősége miatt teszi fel a Meta a kérdéstNurPhoto / Getty Images Hungary

Amennyiben megfelel neked, hogy ugyanúgy használd a Messengert, mint eddig, nem fogsz változásokat tapasztalni.

Ha arra böksz, hogy a Facebooktól független Messenger-fiókkal folytatnád, és meg is erősíted ezt a következő, részletes információkat nyújtó képernyő tartalmának elolvasása után, akkor tiszta lappal indul minden, a következő következményekkel:

eddigi üzenetváltásaidat a Messengerben nem érheted már el, csak a Facebookon keresztül,

facebookos ismerőseidet nem éred el közvetlenül az appban, meg kell őket hívni, és nem tudsz történeteket létrehozni vagy csoportos üzeneteket küldeni.

A Meta közlése szerint ha facebookos azonosítóddal lépsz be a Messengerbe, visszafordítható a folyamat, de így is érdemes megfontolni, vajon jelent-e bármiben könnyebbséget vagy jót számodra az, hogy létrehozz egy teljesen önálló Messenger-fiókot, hacsak nem tervezed éppen, hogy töröld magad a Facebookról. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek