18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mitől annyira népszerű a durva szex? Mi számít annak? Kutatók jártak utána

A durva szex az egyik legnépszerűbb szexuális fantázia. De mit is jelent pontosan a durva szex? Milyen tevékenységeket foglal magában? És hányan vannak azok, akik nemcsak képzeletben, de a való életben is élvezik mindezt?

A fentiekbe betekintést enged egy nemrég készült, fiatal felnőtteket vizsgáló kutatás eredménye. Az Indianai Egyetem kutatói közel ötezer hallgatót kérdeztek meg a témában. Convenience jellegű mintavétel helyett (ami azt jelenti, hogy a mintánkat a populáció legkönnyebben elérhető egyedeiből alakítjuk ki) a résztvevők véletlenszerű kiválasztásával növelték a válaszok változatosságát. A kapott mintát ezután statisztikailag súlyozták az esetlegesen alul- vagy túlreprezentált demográfiai csoportok miatt, azzal a céllal, hogy a felmérés minél jobban tükrözze a hallgatói populációt.

Sokkal népszerűbb annál, mint hogy tabusítsuk

A résztvevőket megkérdezték, hogy mit jelent számukra a durva szex, és a lent felsoroltak közül választhattak jellemzőket. A kutatás során az is kiderült, hogy a résztvevők mennyire élvezik a durva szexet, illetve hogy milyen korábbi tapasztalataik vannak ezzel kapcsolatban.

A durva szex meghatározásakor az alábbi fogalmak jelentek meg legtöbbször:

 • fojtogatás, légzéskorlátozás (77 százalék)
 • hajhúzás (75 százalék)
 • fenekelés (69 százalék)
 • leteperés (66 százalék)
 • megkötözés (65 százalék)
 • intenzív behatolás (64 százalék)
 • pofozkodás (59 százalék)
 • harapdálás (59 százalék)
 • karmolás (52 százalék)

A durva szex meghatározásakor kevésbé voltak népszerűek az alábbi tevékenységek:

 • ágyra lökés (49 százalék)
 • ruhák letépése (45 százalék)
 • ököllel ütés (33 százalék)
 • szex kényszerítése (17 százalék)
Csak olyat csináljatok, amiben mindketten benne vagytok
Csak olyat csináljatok, amiben mindketten benne vagytoksakkmesterke / Getty Images Hungary

A durva szex definiálása során kirajzolódott némi különbség a nemek alapján. A transznemű és nem bináris résztvevők például több tevékenységet soroltak a durva szex jellemzői közé, mint cisznemű társaik.

A kutatók a fenti tevékenységeket két csoportba osztották, azok intenzitása szerint. Az első csoport olyan tevékenységeket tartalmazott, mint például az intenzív behatolás, a fenekelés vagy a leteperés, a második csoportba többek között a fojtogatás, ököllel ütés és a pofozkodás került. A kutatás első – és talán legfontosabb – tanulsága ez alapján, hogy hiába egyeztek meg, hogy benne vagytok a durvább szexben, az aktus előtt fontos tisztázni, hogy ez melyik félnek mit jelent pontosan.

A kutatók a durva tevékenységek mellett a szex által nyújtott élvezet mértékét is megvizsgálták. Kiderült, hogy azoknak, akik a kutatás ideje alatt párkapcsolatban éltek (a résztvevők 36 százaléka), 79 százalékuk próbálta már ki a fenti tevékenységeket. Tehát öt kapcsolatból négyben jelen van a durva szex. Fontos azonban, hogy ezt a kérdést csak a párkapcsolatban élő résztvevőknek tették fel, tehát nem világos, hogy mennyire népszerű a durva szex például az alkalmi együttlétek során.

A fenti 79 százalék 29 százaléka ritkán, 37 százaléka néha, 13 százaléka pedig rendszeresen folytatja az említett tevékenységek valamelyikét. A durva szex népszerűbb volt a transz vagy nem bináris, valamint a biszexuális emberek körében, de összefüggésben állt az alkoholfogyasztás magasabb szintjével is.

A megkérdezettek csupán 1,3 százaléka mondta, hogy egyáltalán nem élvezi a durva szexet. A többiek változó mértékben, kicsit (14 százalék), némileg (46 százalék) vagy nagyon (39 százalék), de élvezték a keményebb együttléteket. Leegyszerűsítve tehát, aki próbálta már a durva szexet, többnyire élvezte is.

Fontos megjegyezni, hogy a kutatás során csak egyetemi hallgatókat kérdeztek, tehát ezekből az eredményekből nem következtethetünk a társadalom egészére. Ennek ellenére a tanulmány arra enged következtetni, hogy a durva szex nemcsak népszerű fantázia, de sok párkapcsolatban meg is jelenik. Ennek fényében kell tehát változtatnunk a durva szexről alkotott képünket, mert bár hajlamosak vagyunk a BDSM-et övező tabut erre is ráhúzni, úgy tűnik, valójában egy sokkal általánosabb dologról van szó, ami az emberi szexualitás normatív részét képezi.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra