18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mitől annyira népszerű a durva szex? Mi számít annak? Kutatók jártak utána

A durva szex az egyik legnépszerűbb szexuális fantázia. De mit is jelent pontosan a durva szex? Milyen tevékenységeket foglal magában? És hányan vannak azok, akik nemcsak képzeletben, de a való életben is élvezik mindezt?

A fentiekbe betekintést enged egy nemrég készült, fiatal felnőtteket vizsgáló kutatás eredménye. Az Indianai Egyetem kutatói közel ötezer hallgatót kérdeztek meg a témában. Convenience jellegű mintavétel helyett (ami azt jelenti, hogy a mintánkat a populáció legkönnyebben elérhető egyedeiből alakítjuk ki) a résztvevők véletlenszerű kiválasztásával növelték a válaszok változatosságát. A kapott mintát ezután statisztikailag súlyozták az esetlegesen alul- vagy túlreprezentált demográfiai csoportok miatt, azzal a céllal, hogy a felmérés minél jobban tükrözze a hallgatói populációt.

Sokkal népszerűbb annál, mint hogy tabusítsuk

A résztvevőket megkérdezték, hogy mit jelent számukra a durva szex, és a lent felsoroltak közül választhattak jellemzőket. A kutatás során az is kiderült, hogy a résztvevők mennyire élvezik a durva szexet, illetve hogy milyen korábbi tapasztalataik vannak ezzel kapcsolatban.

A durva szex meghatározásakor az alábbi fogalmak jelentek meg legtöbbször:

 • fojtogatás, légzéskorlátozás (77 százalék)
 • hajhúzás (75 százalék)
 • fenekelés (69 százalék)
 • leteperés (66 százalék)
 • megkötözés (65 százalék)
 • intenzív behatolás (64 százalék)
 • pofozkodás (59 százalék)
 • harapdálás (59 százalék)
 • karmolás (52 százalék)

A durva szex meghatározásakor kevésbé voltak népszerűek az alábbi tevékenységek:

 • ágyra lökés (49 százalék)
 • ruhák letépése (45 százalék)
 • ököllel ütés (33 százalék)
 • szex kényszerítése (17 százalék)
Csak olyat csináljatok, amiben mindketten benne vagytok
Csak olyat csináljatok, amiben mindketten benne vagytokFotó: sakkmesterke / Getty Images Hungary

A durva szex definiálása során kirajzolódott némi különbség a nemek alapján. A transznemű és nem bináris résztvevők például több tevékenységet soroltak a durva szex jellemzői közé, mint cisznemű társaik.

A kutatók a fenti tevékenységeket két csoportba osztották, azok intenzitása szerint. Az első csoport olyan tevékenységeket tartalmazott, mint például az intenzív behatolás, a fenekelés vagy a leteperés, a második csoportba többek között a fojtogatás, ököllel ütés és a pofozkodás került. A kutatás első – és talán legfontosabb – tanulsága ez alapján, hogy hiába egyeztek meg, hogy benne vagytok a durvább szexben, az aktus előtt fontos tisztázni, hogy ez melyik félnek mit jelent pontosan.

A kutatók a durva tevékenységek mellett a szex által nyújtott élvezet mértékét is megvizsgálták. Kiderült, hogy azoknak, akik a kutatás ideje alatt párkapcsolatban éltek (a résztvevők 36 százaléka), 79 százalékuk próbálta már ki a fenti tevékenységeket. Tehát öt kapcsolatból négyben jelen van a durva szex. Fontos azonban, hogy ezt a kérdést csak a párkapcsolatban élő résztvevőknek tették fel, tehát nem világos, hogy mennyire népszerű a durva szex például az alkalmi együttlétek során.

A fenti 79 százalék 29 százaléka ritkán, 37 százaléka néha, 13 százaléka pedig rendszeresen folytatja az említett tevékenységek valamelyikét. A durva szex népszerűbb volt a transz vagy nem bináris, valamint a biszexuális emberek körében, de összefüggésben állt az alkoholfogyasztás magasabb szintjével is.

A megkérdezettek csupán 1,3 százaléka mondta, hogy egyáltalán nem élvezi a durva szexet. A többiek változó mértékben, kicsit (14 százalék), némileg (46 százalék) vagy nagyon (39 százalék), de élvezték a keményebb együttléteket. Leegyszerűsítve tehát, aki próbálta már a durva szexet, többnyire élvezte is.

Fontos megjegyezni, hogy a kutatás során csak egyetemi hallgatókat kérdeztek, tehát ezekből az eredményekből nem következtethetünk a társadalom egészére. Ennek ellenére a tanulmány arra enged következtetni, hogy a durva szex nemcsak népszerű fantázia, de sok párkapcsolatban meg is jelenik. Ennek fényében kell tehát változtatnunk a durva szexről alkotott képünket, mert bár hajlamosak vagyunk a BDSM-et övező tabut erre is ráhúzni, úgy tűnik, valójában egy sokkal általánosabb dologról van szó, ami az emberi szexualitás normatív részét képezi.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.