Berobbant a járvány: ebben a vármegyében most a legrosszabb a helyzet

GettyImages-1367292994

Még mindig sok a beteg, az elmúlt időszakban 160 ezernél is többen fordultak orvoshoz légúti tünetekkel.

Mutatjuk a részleteket.

Március 25. és 31. között 16 200 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által közzétett, friss jelentésből, amely szerint

akut légúti fertőzés tüneteivel pedig 161 500-en kértek orvosi segítséget.

Influenzaszerű tünetekkel még mindig több mint 160 ezren fordultak orvoshoz
Influenzaszerű tünetekkel még mindig több mint 160 ezren fordultak orvoshozSouth_agency / Getty Images Hungary

Amint azt a Pénzcentrum is megírta, az érintett időszakban az orvoshoz forduló betegek 34 százaléka gyermek, kicsivel több mint 33 százaléka 15-34 éves, 22 százaléka 35-59 éves, 10,7 százaléka pedig 60 éven felüli volt.

Jó hírnek mondható, hogy az előző héthez viszonyítva csupán egy területen, Veszprém vármegyében nőtt az influenzás panaszaikkal orvoshoz fordulók száma.

Az összesen 158 betegtől érkezett légúti minta laboratóriumi vizsgálatából kiderült, hogy az influenzavírus aránya 9,8 százalék, a SARS-CoV-2 vírus aránya pedig 0,8 százalék volt, négy betegnél az influenza A, három betegnél az influenza B, tizenkét betegnél az RSV, tizenkét betegnél a human metapneumovírus, egy betegnél pedig a SARS-CoV-2 vírust igazolták. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek