Lassabban tovább élsz (x)

b01Harmóniában a természet ritmusával
Gondolkodtál már azon, hova vezet ez a nagy sietség? Századfordulónk jellegzetessége lett a felgyorsult tempó, életünk szinte minden területén.

A postafordultával már nem napokat, hanem perceket jelent, egy napba nem 2-3, hanem legalább 10-15 tennivalót sűrítünk bele, a reggelit gyorsan bekapjuk, az ebédért kirohanunk, és van, hogy a vacsora is egy gyorsétteremből kerül ki. De merre tartunk így mi és a világ, ezzel a magunk számára is gyakran követhetetlen és kimerítő tempóval? Lehetünk-e akkor is sikeresek, ha nem pörgünk a nap 24 órájában?

Lehetünk-e akkor is szerethetők, ha megtanulunk dolgokra nemet mondani, és nem merülünk ki attól, hogy túlvállaljuk magunkat? Egyáltalán, lehet-e úgy teljes, kiegyensúlyozott életet élni, ha közben elrohanunk az életünk mellett? A túlzott tempó és a túl sok tennivaló felületessé tesz, hisz semmire nem marad elegendő időnk. Nem tudunk igazán odafigyelni egymásra, de magunkra sem. Pedig a testünk mindig jelzi, ha már nem bírja az iramot, amit diktálunk neki, de gyakran nem halljuk, vagy nem akarjuk meghallani ezeket a jelzéseket, mert annyi dolgunk van, amit el kell végeznünk - gondoljuk. A kimerült test és az idegrendszer következményei azután az emésztőszervi, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a gyorsabb öregedés is. Nem lenne sokkal jobb hosszú, boldog, egészséges életet élni?

A gépesítés a természet ritmusától is eltávolította az embert

A technológia vívmányainak köszönhetően ma már teljesen másképp dolgozunk és élünk, mint őseink. Persze ki ne lenne hálás azért, hogy van mosógép, porszívó, fűnyíró,elektromos áram, meleg víz és kenyérsütő, de ezeknek az eszközöknek nem éppen azt a célt kellene szolgálniuk, hogy több időnk maradjon magunkra és egymásra, semmint hogy még több dolgot sűrítsünk a nap 24 órájába? A gépesítés a természet ritmusától is eltávolította az embert. A villanynak köszönhetően a napszakok nem korlátoznak semmiben, ma már az év bármely napján, bármilyen élelmiszert megvehetünk. Így ha a természet ritmusának megfelelően szeretnénk táplálkozni, hogy az idény zöldségek és gyümölcsök a legtöbb vitamint és tápanyagot adják, már bizony utána kell olvassunk, mit is kellene ennünk.

b02

Észre sem vesszük, hogy emberi kapcsolataink is felületessé váltak.

Miközben folyvást rohanunk, észre sem vesszük, hogy az emberi kapcsolataink is felületessé váltak. Egyre több párkapcsolat, házasság bomlik fel, mert a nagy sietségben elveszítettük egymással a kapcsolatot, a figyelmet, a türelmet. „Igen, látlak" - mondja olyan megkapó egyszerűséggel és mélységgel Neytiri Jake-nek az Avatarban. Ám ahhoz, hogy valóban „lássuk" egymást, meg kell állnunk, és oda kell figyelnünk a másikra. Ahhoz, hogy az életünk harmonikus és kiegyensúlyozott legyen, újra össze kell kapcsolódnunk saját magunkkal, a szeretteinkkel, a barátainkkal, a természettel. A szeretet, a szerelem nem működik kapkodva. Egymás megismerése időt és odafigyelést igényel. A szexuális együttlét is több örömet és gyönyört ad, ha lassan közelítünk a csúcs felé.

Ha már tudatosan törekszünk a lassabb, minőségi életvezetésre, a szexualitás és a fogamzásgátlás terén is felvetődik az igény a természettel harmonikus megoldások iránt. Létezik már olyan új generációs fogamzásgátló tabletta, amelynek kifejlesztésekor a női szervezet természetes ritmusát vették alapul. Ezáltal a tabletta minden eddiginél harmonikusabban igazodik a női szervezethez. Nemcsak adagolásában, de összetételében is újat hozott e készítmény. Ez a módszer azoknak a hölgyeknek ideális, akik igyekeznek minél természetesebb életvitelt folytatni, de nem akarnak lemondani a kényelmes és megbízható védelemről.

www.harmoniqusno.hu

L.PH.WH.Gynecology.2010-04-16.1463

Click Here

Mustra