kofferat-kicsiHová repülnél szívesen: Amszterdamba, San Franciscóba, Sanghajba, Limába vagy Fokvárosba? Mutasd a bőröndöd, és lehet, hogy meglesz álmaid útja – a Koffer Art Design kiállításon most vasárnap dönti el a zsűri, ki repülhet.


Nem mindegy, mivel repülsz

Persze, nem mindegy, kivel és mivel repülsz. A kivel maradjon titok, de a mivelt bárki szemrevételezheti. Kínai koppintás vagy márkás darab, s milyen évjáratos? A bőrönd ma már része a divatnak, a tárgykultúrának. Így érezte ezt a világ egyik legpatinásabb légitársasága, a KLM is, amikor fennállásának 90. évfordulója alkalmából nyílt pályázatot írt ki bőröndök tervezésére.

kofferart-nagyTöbb mint százan jelentkeztek a felhívásra – profi dizájnerek és amatőrök egyaránt –, végül a zsűri által kiválasztott 20 legötletesebb, legkreatívabb alkotás látható majd augusztus 16-án az Erzsébet téri Vasárnapi Művész Piacon. De nemcsak ott: szeptember 30-áig a belvárosban sétálva, kirakatokban is megtekinthetők a legizgalmasabb alkotások.

 

Felhők között

Ezek nem a híres világmárkák bőröndterveivel akarnak konkurálni, az utazások megszokott és haszos tárgya inkább csak ürügy, inspiráció volt a művészek számára.

A 20 tehetséges művész egy-egy bőrönd felhasználásával a legkülönbözőbb művészeti ágakon keresztül mutatja be, mi mindenre inspirálhat a repülés: hangulatok, benyomások és illúziók kelnek életre, videoinstallációk, interaktív alkotások és egyéb műtárgyak formájában – tudtam meg a projekt marketingcégének munkatársától, Juhász Emesétől.

 

A Belvárosban és Amszterdamban

A húsz műtárgy közül tekintélyes zsűri választja ki a legjobb ötöt. A zsűri tagjai: a galériatulajdonos és művészettörténész, dr. Virág Judit, a fényáteresztő beton feltalálásáról híres éptészmérnök, Losonczi Áron, a zenész-táncos-színész Novák Péter és a holland Giene Steenman, aki hosszú éveken át volt a Humanoid műhelyének tagja, jelenleg pedig intermédia szakon tanít a neves Gerrit Rietveld Akadémián, Amszterdamban.

A díjak – stílusosan – repülőjegyek. De az is nyereménynek számít, hogy a tehetséges fiatal alkotók ily módon bemutatkozhatnak a szakmának és a nagyközönségnek egyaránt.

A fiatalok körében különösen kedvelt holland városba, Amszterdamba is ellátogat a páratlan Koffer Art Design kiállítás: a hazai kiállítás lezárulta után október 3-án és 4-én a légitársaság szűkebb pátirájában láthatók a különleges bőröndök, azaz a repülés inspirálta műtárgyak.

 

_fokuszgrafika

További utazós anyagok nagyobb mennyiségben: Fókuszban az utazás…


Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.