András herceg mindent megtett, hogy Károly helyett Vilmost ültesse a trónra

GettyImages-1189984823

Nemrég temették el II. Erzsébet királynőt. A trónutódlás szabályai szerint III. Károly, a fia vette át tőle a hatalmat. csakhogy Károly testvére, András heceg cseppet sem ezt tervezte, legalábbis a ma megjelent Angela Levin: Camilla című könyv szerint.

Levin állítása szerint igencsak sötét ármánykodások zajlottak a királyi családban. András (egykori) herceg azért lobbizott a királynőnél, hogy megakadályozza, hogy II. Erzsébet halála esetén Károly király legyen. York volt hercege állítólag még magával Diana hercegnével is beszélt arról, hogy Vilmos sokkal inkább való királynak, és az lenne a cél, hogy Károly előtt kerüljön a trónra.

A címét vesztett András hercegnek nemcsak Károllyal volt baja, de annak új feleségével, a jelenlegi királynéval, Kamillával is. A palota egyik bennfentese szerint a férfi megalázóan és rendkívül csúnyán bánt Kamillával. Mindent megtett, hogy befeketítse II. Erzsébet előtt.

András herceg 2018-ban Wimbledonban
András herceg 2018-ban WimbledonbanKarwai Tang / Getty Images Hungary

Szerencsére nem járt sikerrel, a királynő ellenezte, hogy Vilmos legyen az uralkodó apja helyett, ahogy abba sem szólt bele, hogy Kamilla a családba kerüljön. András állítólag azóta is nagyon dühös, hogy valamiképpen nem tudja irányítani az országot. 

Akárhogy is: jelenleg III. Károly a király. Kapcsolata testvérével nemcsak a korona miatt feszült: már akkor megromlott, amikor York exhercegét szexuális zaklatással vádolta meg az amerikai Virginia Roberts Giuffre, aki annak idején még kiskorúként, 17 évesen ismerte meg Andrást. Az ügy következményeként II. Erzsébet döntésre jutott: András elvesztette hercegi titulusát és egyéb királyi címeit is. Ezen felül 4,3 milliárd forintnak megfelelő összeget is ki kellett fizetnie a családnak. Ennek kifizetésébe egyébként nemcsak a királynő, de a mostani király is besegített.

Angela Levin állításait persze bizonyítani szinte lehetetlenség. Az írónő publikált már életrajzokat a királyi családról, köztük Harry hercegről 2018-ban, Vilmos hercegről és Kate-ről pedig 2015-ben. Legújabb munkája, Kamilla, Cornwall hercegnője: a számkivetetttől a királynéig címmel most jelent meg. Munkája mindig lesz, ugyanis imádunk a királyi család magánéletében turkálni, legyen ez helyes vagy épp teljesen helytelen. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra