18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Valójában ezért kíváncsiak a férfiak arra, hány partnerünk volt a múltban

Berényi Bianka
GettyImages-1145248568
Olvasási idő kb. 6 perc

Tudni akarod, hány fővel bújt már ágyba? Vagy épp ellenkezőleg? Már a gondolata is elborzaszt ennek? Ez az oka!

Egy 2016-os kutatás eredménye az volt, hogy a szüzeket ma már kevésbé kívánják a férfiak szexpartnerként. Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy egy férfi érdeklődik-e asszonykája szexuális múltja felől, vagy egyáltalán nem érdekli az. Vannak, akik úgy döntenek, hogy figyelmen kívül hagyják a feleségük szexuális múltját, mások bizonytalannak és féltékenynek érzik magukat a kérdésben, és vannak olyanok is, akik ezt a múltat intenzíven izgatónak találják.

Tudni akarod a múltját?

Sokan azok közül a férfiak közül, akik most a feleségük szexuális múltjáról szóló gondolatok és történetek hatására izgalomba jönnek, eleinte egészen másképp érezték magukat. Elmondásuk szerint heves féltékenységet, bizonytalanságot, félelmet, sőt veszteséget éltek át, amikor megtudták feleségük múltját. 

A férfiak arról számoltak be, hogy aggódtak, esetleg nem tudják felvenni a versenyt a múlttal, vagy bizonytalannak érezték magukat amiatt, hogy kevésbé tapasztaltak szexuálisan, mint feleségük.

Nincs baj azzal, ha tudni akarunk párunk szexuális múltjáról, de az is normális, ha nem érdekel minket
Nincs baj azzal, ha tudni akarunk párunk szexuális múltjáról, de az is normális, ha nem érdekel minketHalfpoint Images / Getty Images Hungary

Izgalom és félelem

A szexuális tanácsadással foglalkozó Dan Savage felvetette, hogy ez az átalakulás a „félelem erotizálásának” nevezett folyamatot jelenti, amelynek során az emberek legyőzik azt, amitől félnek, szexuális élménnyé formálva, félelmeik erejét így erotikus motorrá átalakítva. A szexuális féltékenység az evolúciós pszichológiában szerepet játszó folyamatokat is képviseli, például a spermiumok versengését

Az udvarlásban jól ismert pszichológiai jelenség, hogy jobban akarunk valakit, ha tudjuk, hogy mások is vágynak rá. Ennek a jelenségnek az önfelfogásban is következménye van:

ha tudjuk, hogy párunkra sokan vágytak a múltban, de ő mégis minket választott, az egyfajta önbizalom-növelő doppingként is hat ránk,

ezenkívül ha valakit sokan kívántak korábban, de ő mégis hűséges hozzánk, akkor valószínűleg jól választottuk ki a partnerünket. David J. Ley pszichológus és íróTelhetetlen feleségekben ezt játékosan a „királyméh” érzésként írta le, amikor a férfiak királynak érzik magukat, ha olyan feleségük van, akire más férfiak is vágynak vagy vágytak.

Freud megfigyelése

Freud először írta le  a Madonna-szajha kifejezést, mondván: „Ahol a férfiak szeretnek, ott nincs vágyuk, és ahol van vágy, nem tudnak szeretni.” Freud szerint ezek a férfiak csak olyan nőkre voltak képesek szexuálisan vágyni, akik kötődtek hozzájuk és anyáskodtak felettük. Freud számára ez a „pszichés impotencia” egyik formája volt. Ezeknél a férfiaknál a konfliktus táplálja a fantáziát, és valójában segít nekik abban, hogy új, holisztikusabb képet alkossanak feleségükről.

A feleségek buja múltú történetei sokszor felkavaróak a férjek számára, mert olyan nagy kontrasztot alkotnak a feleségekről alkotott mai képeikkel, ahol édesanya, szolid házastárs képében van jelen az asszony. 

A féltékenység szexuális katalizátorként is működhet
A féltékenység szexuális katalizátorként is működhetSouth_agency / Getty Images Hungary

A Justin Lehmillerrel és Dan Savage-gel végzett kutatás során azt találták, hogy a partnermegosztással kapcsolatos fantáziák megvalósítása általában egészséges és pozitív a párok számára, gyakran közelebb is hozva őket így egymáshoz. 

Ennek egyik oka az, hogy így jobban megértik egymás vágyait a házastársak. Továbbá, mivel tudják a felek, hogy korábban is csinálta már ezeket a dolgokat a másik fél (és akkor tetszett neki), valószínűbb, hogy most is fogékony lesz rá.

Ez mélyebben közelebb hozza a partnereket, mert olyan dolgokat tudnak meg egymásról, amelyeket senki más. Azzal, hogy elfogadják egymást, megünneplik a szexualitást, sokkal inkább önmaguk lehetnek szexuálisan, és nem rejtegetik a múltbeli dolgaikat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek