Így lesz jobb a hangulatod északi módra: az új trend jobb, mint a hygge

GettyImages-1416709124

A hygge kifejezést valószínűleg még akkor is hallottad, ha azzal nem vagy tisztában, mit jelent pontosan: szinte reklámszlogenné vált a kifejezés, így sokan rá is untak. Sebaj, most itt a mys! Hogy mi is? Mindjárt kiderül!

Először tegyük gyorsan tisztába a hygge rejtélyét azoknak, akik az utóbbi öt-hat évben nem ismerkedtek meg azzal: a dán kifejezés leginkább egy hangulatot jelöl, amely nyugodt, meleg, otthonos, amelyben jól érezzük magunkat, a békés pillanatok szépségét pedig folyamatosan élvezzük.

Félre, hygge, itt a mys!

A hygge annyira elevenébe talált a 21. század emberének, aki leginkább egész álló nap csak rohan, futtában kap be pár falatot, nincsen ideje egy kicsit sem lelassulni, bekuckózni vagy a semmittevést élvezni, hogy egyáltalán nem meglepő az a vehemencia, amellyel a hygge mindent letarolt

Konmarisan vette be az életmód és a lakberendezés világát is, könyvek mellett dizájntárgyak is születtek a hygge jegyében, sőt, élelmiszerek is.

Sokaknak ezért mostanra már a hócipője is teli van a hyggével, mert abból is csak marketingszlogen lett. Nekik – és ha neked eddig fogalmad sem volt róla, hogy mi is az a hygge, akkor neked is – szeretnénk bemutatni most az alternatívát, a myst, mely teljesen mentes az elhasználtságtól. Viszlát, Dánia, irány Svédország: ez a mys!

Meleg, meghitt hangulat: ezt hozza el a mys, a hygge sallangjai nélkül
Meleg, meghitt hangulat: ezt hozza el a mys, a hygge sallangjai nélkülOlha Sydorenko / EyeEm / Getty Images Hungary

Vedd körül magad azzal, amitől jó érzések töltenek meg

A svéd kifejezés a kényelmet és az összebújást jelenti, abban különbözik leginkább a hyggétől, hogy kizárólag a minket körülvevő dolgokra és főleg az emberekre fókuszál. Nem kell ilyen vagy olyan tárgyakat beszerezned, hogy megélhesd a myst:

ugyanúgy elérhető ez egy albérleti szobában, mint egy víkendházban.

Sőt, az a jó hírünk van, hogy valószínűleg már ismerős is neked ez a hangulat vagy érzés, csak nem tudtad, hogy így kell nevezned azt, amit akkor éreztél.

Így gyakorold a myst

Nem titokzatoskodunk tovább: a következő élmények, helyzetek például mind a myst jelentik. Egyszerűek és nagyszerűek, valószínűleg te is rögtön rá fogsz érezni arra, mit takarnak a valóságban, és hogyan találhatsz még myses szituációkat mindennapjaidban!

Íme, a mys egyetlen fotóban!
Íme, a mys egyetlen fotóban!Anastasiia Krivenok / Getty Images Hungary

Hogy mi minden lehet mys?

  • Gyertyafény mellett megnézni egy filmet.
  • Az ágyad környékét fényfüzérekkel körbevenni.
  • Nagycsaládi vacsorát tartani gyertyafényes asztal mellett.
  • Hétvégén az ágyban meginni a reggeli kávéd.
  • Takaró alatt filmet nézni a kanapén legjobb barátoddal vagy pároddal.
  • Az ablakból, otthonod melegéből nézni az esőt.
  • Befűteni egy hideg estén.
  • Lágy, meleg fényekkel megvilágítani otthonod.

Ugye, hogy neked is volt már részed ilyen vagy ehhez hasonló élményekben?

Nem olyan bonyolult tehát a mys, a lényege csupán annyi, hogy érezd jól magad a pillanatban, puha és lágy dolgokkal körülvéve magad.

A télből elég sok idő van még hátra ahhoz, hogy a mysre a mindennapokban is figyelj: bármi is legyen kedvenc tevékenységed, az olvasás, a rajzolás, a főzés, a filmnézés, a zene vagy egyéb, könnyen megvalósíthatod segítségével a myst is. Hajrá, relaxálj svéd módra, és élvezd a nyugalmat!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra