Megérkezett a Google várva várt újítása, rengeteg időt lehet vele spórolni

GettyImages-1413418990
Olvasási idő kb. 2 perc

Mostantól egyszerre két applikációt is le lehet tölteni a Google Play áruházból. Noha még nem biztos, hogy mindenkihez elért, előbb-utóbb minden felhasználóhoz eljut a frissítés.

Nagy mértékben felgyorsíthatja a Google Play alkalmazásáruház használatát, pontosabban az onnan megvásárolt alkalmazások letöltését és telepítését egy új funkció, amelyet most vezetett be a Google az androidos telefonokon – adta hírül az Index. Mostantól ugyanis egyszerre két letöltés is el tud indulni, illetve egyszerre két programot is képes telepíteni a rendszer. Az új funkció aktiválását kifejezetten hosszú tesztidőszak előzte meg.

Az új funkció fokozatosan jut el a felhasználók mindegyikéhez

Természetesen arra eddig is volt lehetőség, hogy elindítson a felhasználó két letöltést vagy telepítési folyamatot, ám ezeket nem tudta a rendszer egyszerre elvégezni. Amíg az elsővel végzett, a többi várólistára került. Ennek azonban most már vége. Az új frissítés hatására sokkal gyorsabbá válik majd egyszerre több alkalmazás letöltése és telepítése.

A hírek szerint az új funkció sokaknál már aktiválódott és működik is, másoknál viszont még nem. Aggodalomra ugyanakkor semmi ok, a Google közölte: az új fejlesztést hullámokban aktiválják a zökkenőmentes átállás érdekében, és a frissítés előbb-utóbb mindenkihez eljut.

A Google Maps is nemrég kapott frissítést
A Google Maps is nemrég kapott frissítéstLordHenriVoton / Getty Images Hungary

Frissítés a Google Mapsben és a levelezésben is

Nem ez az egyetlen újítás, amelyet a Google bevezetett az utóbbi időben: a Google Maps egyeseknél már elérhető frissítése megmutatja az épületek be- és kijáratát is, sőt, az alagutakban is segíti a tájékozódást. Ahogy azt a Dívány megírta: az újítás valószínűleg egyelőre tesztfázisban van, az eddigi próbák során ugyanis kiderült, hogy az eddig vizsgált épületekben – köztük orvosi rendelőkben, szállodákban és élelmiszerláncokban – nem mindenhol működött az alkalmazás. Egyelőre azt sem tudni, mikortól és hol lesz elérhető.

Persze nem csak kedvező újítások érkeznek a Google-höz. Ha például túlságosan hosszan tele van a fiókodhoz tartozó tárhelyed, a gmailes címedre érkezett összes leveled törléséhez is folyamodhat a szolgáltató. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek