Elveszítheted minden adatod a népszerű Google-applikációban, így tehetsz ellene

GettyImages-966374250
Olvasási idő kb. 2 perc

Minden adatot törölni fog a Google azokról a helyekről, amelyeket a felhasználók korábban meglátogattak. A Térkép applikáció „idővonala” továbbra is működni fog azoknál, akik ezt választják, ám az adatokat nem a Google fogja tárolni, hanem az adott eszközön lesznek elmentve.

Sok Google-felhasználó kapott nemrégiben emailt a techóriástól, amelyben arra figyelmeztetik, hogy december 1-jéig mentse el a korábbi utazásait, mert azokat a cég a határidő lejártával törölni fogja. A felhasználóknak továbbra is lehetőségük lesz elmenteni adataikat, ha aggódnak az elvesztésük miatt, vagy ha szinkronizálni akarják azokat a különféle eszközeik között, de ez már nem fog alapértelmezetten megtörténni.

Kevesebb ideig őrzi meg a Google az adatokat a térkép-applikációban

Lerövidül az az idő is, ameddig a vállalat a helyelőzményeket megőrzi. Eddig ez másfél év volt, ami azonban három hónapra változik. A változásokról azok a felhasználók is előbb-utóbb értesítést fognak kapni, akiknek eddig még nem érkezett ilyen e-mail a postaládájukba. A Google kifejezetten nem indokolta meg a változtatásokat, ám az utóbbi időben sokszor kritizálták a vállalatot amiatt, hogy kiadja a hatóságoknak ezeket az érzékeny adatokat.

Kérheted, hogy a Google-applikációban kockázzanak ki személyes részleteket az utcaképről
Kérheted, hogy a Google-applikációban kockázzanak ki személyes részleteket az utcaképrőlCsondy / Getty Images Hungary

Amennyiben aggódsz amiatt, hogy a Google milyen információkkal rendelkezik rólad, érdemes lehet megnézned, milyen fotókat készített otthonodról és ingóságaidról a cég kamerás autója. Ha olyat találsz az utcaképeken, amit nem szeretnél, hogy publikus legyen, pár kattintással jelezheted a Google-nak, hogy mit szeretnél kikockázni. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek