A 10 legfurcsább munka a világon – Te melyiket vállalnád el?

GettyImages-200217568-001

Úgy tűnik, manapság már mindenért hajlandóak vagyunk fizetni: mások sétáltatják a kutyánkat, állítják össze bútorainkat, rendezik be otthonunkat... ölelkeznek velünk, ha magányosak vagyunk. Jól olvastad, óránként 60 dollárért bérelhető külföldön egy profi ölelgető „terapeuta”. De fizethetünk akár koszorúslányért is, aki mellettünk áll a nagy napon, valamint a siratóasszonykodás is jövedelmező „szakma” manapság.

Egy kis játékra invitáljuk olvasóinkat! Ha nagyon unod már a munkádat, próbálj belehelyezkedni a legfurcsább munkát végző emberek helyzetébe. Nem mindegyik foglalkozással lehet nagy pénzt szakítani, de nem is mindegyik olyan könnyen pályázható.

Ezek mindegyike valódi munka, melyeket valódi emberek végeznek. Te melyiket vállalnád el?

Íme a világ 10 legfurcsább munkája

1. Ölelő „terapeuta"

Az ölelkezés hihetetlenül jó dolog. Kiszakít a világból, csökkenti a fizikai feszültséget, enyhíti a stresszt. De mi van akkor, ha nincs kit ölelgessünk, viszont óriás szükségünk van egy ilyen fizikai terápiára. Ilyenkor jön jól, ha a környékünkön van ölelő szolgáltatás. A profi ölelő terapeuták javítják ügyfeleik életét azáltal, hogy önbecsülésüket is növelik. 

Egy professzionális ölelő nyilatkozata szerint a munkája nagy érzelmi megterheléssel jár együtt.
Egy professzionális ölelő nyilatkozata szerint a munkája nagy érzelmi megterheléssel jár együtt.fizkes / Getty Images Hungary

2. Esküvői statiszták

Milyen csodálatos nap is az esküvő, sokak úgy készülnek rá, mint életük főművére. Ilyenkor a kiterjedt násznépnek is tudnia kell, mennyire nagy a boldogság. De mi van akkor, ha valakinek nincs sok barátja, vagy a szülők nem hajlandók részt venni az esküvőn? Erre az esetre találták ki a színészekből álló kollektívát, akik fizetett koszorúslányokként, vendégekként vagy családtagokként vesznek részt a nagy napon. 

A hivatásos koszorúslányok könnyen megkereshetnek akár havi 7000 dollárt is (~2,5 millió Ft), kb. 4-5 munkanap alatt.

3. Hivatásos sirató

A siratóasszony fogalma nem ismeretlen a magyar kultúrában. Annak idején a család felbérelte a falu siratóasszonyát, hogy halottjukat a temetést megelőző estén és éjszakán szokásos népies szertartás keretében sirassa, imádkozással és gyászénekekkel búcsúztassa. Ennek a modern kori verzióját kell elképzelni, ahol a színész 70 dollárért két órán keresztül sír, jajveszékel, vagy akár még a koporsóra is ráveti magát.

4.  Aknafelderítő

Ez így első olvasásra nem is tűnik olyan rendhagyónak. A vietnámi háború alatt több millió taposóaknát helyeztek el Laosz és Kambodzsa dzsungelében, és néhány még mindig ott lapul a föld alatt. A rendkívüli az egészben, hogy Kambodzsa nagytestű, rendkívüli szaglással rendelkező, afrikai óriáspatkányokat importál az aknakeresés feladatára. A rágcsáló jutalmul megkapja kedvenc ételét, a kezelője pedig napi 10 dollárt keres.

5. Ágymelegítő

Egy fokkal jobb talán, mint a sorbanállás. A szállodák elkezdtek embereket felvenni, akik estére felmelegítik a vendégek ágyát. A dolog egyelőre még nem fizetős szolgáltatás, jó pár helyen ingyenes 5 perces ágymelegítést biztosítanak a szállóvendégeknek.

6. Tologató ember

Japánban a szükség hívta életre ezt a szakmát. A hatalmas tömeg nem fér fel egyszerre a metróra, ezért szükség van a tologató vagy japánul “oshiya” dolgozókra. Nekik az a feladatuk, hogy a lehető legtöbb embert felgyömöszöljék a metróra, és így időben el tudjon indulni a szerelvény.

7. Élő szobor

Nem, itt nem a turisztikai csomópontokról ismert performansz művészekre gondoltunk. Az emberi szobor egy fizetett munka, de viszonylag ritkaság még. A munkakör a címben foglaltaknak megfelelően: festékkel bevont vagy ruhába öltöztetett élő próbababaként funkcionálni. Egyes kiskereskedők azért alkalmaznak próbababákat, hogy a bemutatott ruhák mellett még több egyediséget kölcsönözzenek márkájuknak, némelyikük ezért busásan fizet is érte. Egy élő, emberi szobor nagyjából 100 dollárt (~35 ezer forintot) kereshet óránként azzal, hogy egyszerűen csak álldogál egy kirakatban.

8. Vízicsúszda-tesztelő

A világ legszórakoztatóbb munkájának is beillene a vízicsúszda-tesztelő megbízása. Bizonyos szempontok alapján kell az újonnan épülő csúszdákat értékelnie, úgy mint adrenalinfaktor, vagy hogy milyen a csobbanásélmény megérkezéskor. Egy feltétele van a felvételnek, hogy az illető jó úszó legyen.

9. Dezodortesztelő

A szagvizsgálóvá váláshoz szükséges minimum követelmény a kémiai alapdiploma. Ezek a hónaljszaglászók általában a dezodorgyártóknak dolgoznak a termék minőségének biztosítása érdekében, és a napjukat azzal töltik, hogy óránként akár 60 hónaljat is megszagolnak, és kitalálják a dezodor minőségét.

10. Hivatásos külföldi Kínában

Egyes kínai vállalatok heti 1000 dollárt is képesek azért fizetni külföldieknek, hogy öltönyben felöltözve, kínai üzletemberekkel ismerkedjenek meg eseményeiken, vagy ingatlanos rendezvényeken hírességeknek adják ki magukat.

Kínában ugyanis elterjedt az a hiedelem, hogy ha külföldiek is jelen vannak egy rendezvényen, az egész dolog egy másik szintre emelkedik. Egy hivatásos külföldi beszámolóját is olvashatjuk a The Times oldalán: „Mivel én voltam az egyetlen amerikai az irodában, néhányan lehetőséget láttak bennem, hogy jelenlétemmel a nemzetközi oldalát is megteremtsék a cégnek. Szerepeltettek egy vállalati toborzási videóban, amiben leginkább kezet rázok kollégákkal, és kamu megbeszéléseket vezetek. Különböző alkalmakkor MC-nek, tolmácsnak és énekesnek is felkértek. Külföldi karrierem csúcspontján 2000 gyári munkásnak énekeltem a kommunista párt által szervezett kínai újévi gálán."

Ha még mindig nincs meg az ihlet a pályamódosításhoz, akkor itt van még egy ötlet: olvasd el interjúnkat egy hivatásos mesemondóval!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra