Minden magyar családot érint a kormány döntése

GettyImages-594829501

A ma délelőtti rendkívüli Kormányinfó során a rezsikérdést is érintő fontos információkat jelentettek be.

A családokat és a nyugdíjasokat is érintik a mai Kormányinfón elhangzottak. 

A tervezett pedagógus-béremelések mellett az emelkedő rezsiárak következményei is fontos témaként jelentek meg a mai Kormányinfón. Gulyás Gergely kijelentette, hogy a rezsicsökkentést semmiféleképpen nem tervezik megszüntetni. 

A jelenlegi gyakorlatot fenntartva továbbra is a lakossági átlagfogyasztás mértékéig vehető igénybe a csökkentett rezsiár, mely háztartásonként havi 108 101, éves szinten 2 174 829 forintot jelent a családoknak. 

A Rezsivédelmi Alap 170 milliárd forinttal nő egy egyszeri átcsoportosításnak köszönhetően, melyből több mint 130 milliárd az oktatási intézmények és a kórházak stabil működését segíti majd. Az egyházi fenntartók kompenzációja 11 milliárd forintnyi lesz.

Rövidülhetnek a kórházi várólisták

Az egészségügyi ellátást érintő fontos változás a CT- és MR-készülékek államosítása is. A központosítástól többek között gyorsabb ellátást és a várólistán töltött idő rövidülését remélik, ugyanis a döntés értelmében kifejezetten közellátásra lehet majd használni ezeket a készülékeket. 

Marad az adókedvezmény és a csok

Még folynak a tárgyalások mind a kedvezményes csok-hitel, mind az érintett települések számának ügyében, de valószínűleg igénybe vehető marad az ötezer fő alatti falvak jelentős részében jövőre is a támogatott lakásvásárlás. Az agglomerációs településeket más, népességnövekedés szempontjából kevésbé előnyös helyek váltják majd fel a tervek szerint.

Nem változik a 4 gyermekes anyák adókedvezménye és a családi adókedvezmény sem, mindkét támogatási forma megmarad a jövő évi költségvetésben. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra