Mindegyik másért jó választás: 5 film, ami segít túllendülni a szakításon

GettyImages-112368896

Decemberben nem jó szakítani, meg egyáltalán, semmikor.

Annyira nem nagy rejtély a romantikus kapcsolatok alakulása, két lehetőség van ugyanis: vagy örökre együtt lesztek, vagy szakítani fogtok. A második lehetőség nyilvánvalóan sokkal gyakrabban fordul elő, mint az első. A szakítás az élet része, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne nehéz a dolog. 

A gyógyulásra szánt idő fontos a továbblépés folyamatában, és előfordul, hogy ez magába foglalja az otthon ülést, a sírást, a sok nassolást és persze a filmnézést, hogy segítsen valahogy átverekedni magad a legnehezebb napokon.

Szóval készen állsz arra, hogy elővedd a legjobb szingli énedet? Íme néhány film, amelyek megkönnyíthetik a legnehezebb napokat is. 

1. 500 nap nyár – 500 Days of Summer

Kicsit fájhat ezt a filmet megnézni, hiszen egy olyan kapcsolatról szól, és ez a lényeg, amelyben a történet férfi főszereplője – Joseph Gordon-Levitt – próbál rájönni, miért nem működtek a dolgok Summerrel, akit Zooey Deschanel alakít. A férfi nem érti, hogy a nő miért szakított, a nő viszont azt nem érti, hogy a férfi miért szenved.

Egy dologra biztosan jó a film: segít felismerni, hogy nem kényszeríthetsz valakit arra, hogy szeressen, vagy éppen te sem kényszerítheted rá saját szerelmedet valakire, aki nem akar téged. Fájdalmas, de szép. 

2. Ízek, imák, szerelmek 

Julia Roberts tipikusan az a színésznő, aki mellett még a nők sem tudnak szó nélkül elmenni, szóval semmilyen gyűjtésből nem maradhat ki egy olyan film, amelyben ő is szerepel. Az Ízek, imák, szerelmek című film pedig pont tökéletesen beleillik a gyűjtésbe, ugyanis a történet szerint főhősnőnk, Liz, valamiért nem boldog, pedig mindene megvan. Úgy dönt, elköltözik otthonról, elválik, viszonyt kezd valakivel, de így sem találja meg a boldogságot. 

Mit tesz ilyenkor az egyszeri nő? Nagyobb környezetváltozásra vágyik, szóval úgy dönt, körbenéz a világban. Megfordul Olaszországban és Indiában, Bali szigetén pedig a szerelem is rátalál. Ha ezt nézed szakítás után, biztosan jobban fogod érezni magad. 

3. Egy makulátlan elme örök ragyogása

Bármennyire is szeretnéd kitörölni minden emlékedet az exedről, ez a film abszolút ennek ellentétét bizonyítja. Nem számít, mi történt, vagy miért szakítottatok, bizonyára voltak jó emlékeitek is, amelyre egy napon derűvel tekintesz majd vissza, ha elmúlik a fájdalom. A film tökéletesen megmutatja, hogy nem érdemes azon bánkódni, ha eszedbe jut, hogy valaki milyen sokat jelentett neked valamikor.

4. Kill Bill

Tudsz jobbat egy nőnél, aki bosszút akar állni egykori főnökén és szeretőjén, amiért az esküvője napján meg akarta ölni? Nem sanszos. Ez a katartikus klasszikus tökéletes a szakítás utáni gondolateltereléshez, egyrészt a bosszú miatt, másrészt, mert három része is van, szóval jó időre kikapcsol. 

5. Bridget Jones naplója 

Hogy ez a vígjáték alapvetően kilóg a sorból vagy sem, ezen lehet vitatkozni, de az tény, Bridget Jones a szakítás emberi megtestesülése, szóval ez a film vagy megvigasztal, vagy sírni fogsz az idők végezetéig. Mondjuk az is lehet, hogy amint a filmet nézed, kisebb érzelmi hullámvasútra kerülsz, és ez mind megtörténik veled, mert van benne minden. Ha éppen a világ legnagyobb szerencsétlenségének érzed magad, ez az a film – három része is van –, amit keresel. A happy end garantált, szóval az is lehet, hogy egy kicsit majd jobban érzed magad utána.

Oszd meg másokkal is!
Mustra